SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tartışıp, Çözüm Üretmeliyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Yeni Teşvik Paketi ve Malatya'da Kalkınma" konulu toplantı düzenlendi. Toplantı sonrası katılımcılara sunum yapıldı.

Anemon Otel Akik Toplantı Salonu'nda Malatya Forum tarafından düzenlenen toplantıya Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Dünya Bankası Özel Sektör Koordinatörü Carlos Pinearua ve TSO Başkanı Hasan Erkoç'un yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş adamları ve yatırımcılar katıldı.

Sunum öncesi bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Malatya'nın çok önemli bir stratejik konuma sahip olduğunu söyledi. Saran, toplantının önemine değinerek, "Bir yerin kalkınması için sadece ekonominin, ulaşımımın, alt yapının ve kalkınmayı ifade eden maddi göstergelerin ileri sürülmesini doğru bulmuyorum. Belli bir bölgedeki sosyal hareketliliğin, yaşam kalitesinin demokratik yapının dengeli olması gerekiyor" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'nın önemli bir coğrafik konuma sahip olduğunu, Malatya'nın bölgeler arası iş birliğine önemli katkılar sunacağını kaydetti. Çalık, Ülkemizin ilişkilerinin geliştirilmesi adına Malatya'nın önemli bir konumda bulunduğunu ifade ederek, "Malatya mevcut gelişmişlik düzeyi, kalkınma dinamikleri, ekonomik, sosyal, kültürel göstergeleri, eğitim, sağlık, ulaşım, alt yapı, coğrafi konumu, Suriye sınırına yakınlığı, reel sektördeki gücü, yurt içi ve yurt dışı ilişkilerinin gücü, sahip olduğu özel ve resmi kurumları, kalkınma planları ve hükümet programlarındaki yeri, sinerjiyi yaratma potansiyeli ile gibi özellikleriyle ülke ve bölgemizin cazibe merkezlerinden birisidir. Bölgesel ve yerel kalkınma programlarını hızlandırabilecek bir ekiple birlikte kalkınma ajanslarımızı en aktif hale getirip, bölgemizde ve ilimizde hızlı bir kalkınmaya geçeceğimiz düşüncesindeyim" diye konuştu.

Dünya Bankası Özel Sektör Koordinatörü Carlos Pinearua da, Malatya'da üreticilerle bir araya gelme fırsatı bulduklarını söyleyerek, "Sorunları konuşup, tartışıp, çözüm üretmeliyiz. Bu nedenle Malatya'da bir takım ziyaretlerde bulundum. Bu tür ziyaretler bizim açımızdan büyük önem taşıyor. En azından işletmecilerin yaşadıkları sorunları daha iyi gözlemleyebiliyoruz" dedi.

Pinearua, devlet desteklerinin gelip geçici olduğunu, uzun vadeli yapısal çözümlerin olması gerektiğini kaydederek, "İşletmeleri rahatlatacak uzun vadeli çözümler üretilmeliyiz. Gelişmiş şehir ve gelişmemiş şehirlere baktığımızda alt yapı, eğitim, sağlık ve iş eğitimi farklarını görüyoruz. Benim buradaki amacım sizi anlamak, bunların önemli parametreler olup olmadığını sorgulamak. Krizden önce Türkiye çok iyi büyüme rakamları yakaladı. İyi bir gelişme göstermesine rağmen istihdam rakamlarında yüzde 10'u geçemedi" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız