SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tartışma Gereksiz, Buz Gibi Gol..''

A- A+ PAYLAŞ

Pazar günü oynanan Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçında, Malatyaspor’un hakkının nasıl yenildiği televizyon görüntüleriyle belgelendi. Yayıncı kuruluş Lig TV’nin yaptığı çekim, 51. dakikada Şenol Yavaş’ın kendi kalesine attığı golün tartışmalara yol açmayacak biçimde gol olduğu görüldü.

Bu pozisyonda, Çek oyuncu Zdenik Senkerik’in Şenol’a faul yapmak bir yana, dokunmadığı, presten panikleyen Erciyes oyuncusunun topu ceza alanı dışından ters bir vuruşla, kaleci Fadhel’in üzerinden ağlara yolladığı net biçimde izleniyor.

Karşılaşmayı TRT’de değerlendiren spor yazarı Zeki Çol, pozisyonu tartışmanın bile gereksiz olduğunu belirtip “gol” yorumu yaptı. Çol, Malatyaspor'un ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü için de, çekim açısının yorum için uygun olmadığını, Malatyaspor'lu futbolcunun rakibinden biraz daha önde gibi gözüktüğünü ve "ofsayt gibi göründüğünü, ancak kesin ofsayt diyemeyeceğini, yan hakemin de ofsaytı belirleyecek açıda olmadığını" söyledi.

Pozisyona ilişkin en ilginç değerlendirmeleri, renkli kişiliğiyle tanınan, Lig TV yorumcusu Erman Toroğlu yaptı. Şansal Büyüka’nın sunduğu programda, Yunus Yıldırım’ın saymadığı gole “golün babası”, “buz gibi gol hocam” diyen Toroğlu, Malatyaspor’un hakkının yendiğini vurguladı. Pozisyonda Yıldırım’ın el hareketlerine “takan” Toroğlu, bilinen üslubuyla Malatyaspor’un “yakıldığını” anlattı.

Toroğlu, Malatyaspor’un 2. golünün “ders niteliğinde” olduğunu söyledi. Toroğlu, Mustafa Özkan’ın golü atarken, pasif ofsayt durumundaki Senkerik’in topa-rakibe-oyuna müdahale etmediğini belirtti.

Yorumcular, Senkerik’in ilk yarıda attığı ve ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golde kesin karara varamadılar. Michalek topa son dokunurken, yan hakem Hüseyin Fidan’ın geride kaldığı, pozisyonu kaçırdığı, ama ofsaytı “kaçırmadığı” belirlendi. Yorumcular, yine de, Senkerik’in biraz daha önde olduğu ve ofsayt olma olasılığının yüksek olduğu kararına vardılar.

İkinci yarıda bir başka Malatyaspor pozisyonunda, Senkerik’in topa geriden fırladığı, ancak bu kez yan hakem Cemal Gemici’nin ofsayt kaldırdığı görüldü. Ancak, "bariz gol şansı" olabilecek bu pozisyon, tartışılmadı.

Temposu yüksek, çok sayıda faulün yapıldığı karşılaşmada tek sarı kartın Malatyaspor’dan Toth Balazs’a gösterilmesi dikkat çekti. Toth, 4. sarı kartını görüp cezalı duruma düştü. Macar futbolcu Denizlispor maçında oynamayacak. Erciyes’ten hiçbir oyuncu kart görmedi.

Malatyaspor, Erciyes maçını galip kapatabilse, puanını 22 yapacak, 13. sıraya yükselecek ve üstteki takımlara yaklaşmış olacaktı.

FOTOĞRAF: Malatyaspor'un "iptal edilen golü"nün iki kahramanı Erciyesspor'lu Şenol ve Malatyaspor'lu Senkerik, maç boyunca sık sık karşı karşıya geldiler. İptal edilen gol de böyle bir ikili mücadeleden çıktı.. (Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız