SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tartışmalara Biz de Katılıyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri, İnönü Üniversitesi ile ilgili tartışmalara katılarak, "Bu kurum siyasal emellere alet edilmemeli.." mesajını verdiler.

CHP il Genel Meclis üyelerinden Hamit Kiraz, Hüseyin Akşahin, M. Sait Özoğlu, Mustafa Mengüç ve Asım Saygılı'nın imzasını taşıyan yazlı açıklama özetle şöyle:

“Son dönemde üniversiteler üzerinde yoğunlaşan bir gündem yaşıyoruz. Bizler de CHP il genel meclis üyeleri olarak şehrimizin gözbebeği, hemşerimiz rahmetli İsmet Paşa’nın ismini taşıyan İnönü Üniversitesi ile ilgili tartışmalara katılarak katkı sağlamaya çalışacağız.

Bu bilim yuvaları ülkemizin, ilimizin gözü, kulağı, eli, ayağıdır. Bu anlamda ilimizdeki üniversite de yaptığı bilimsel çalışmalarla şehir ekonomisiyle birebir ilişkileriyle, kendisine bağlı üniversite hastanesinde göstermiş olduğu yüksek performansla ilimizin ufkunu açan bir yapıdadır. Ve her geçen gün kendisini yenileyerek Türkiye’de saygın üniversiteler arasına girmeyi başarmıştır.

İlimiz açısından bu kadar hayati öneme sahip olan bu kurumumuzu bizler Malatya’daki yerel yöneticiler ve Malatya halkı olarak bir adım daha ileriye taşıyabilmek için hep birlikte, hiçbir ayrıma meydan vermeden katkı sağlamak, mücadele etmek zorundayız.

Ama yıllardır çeşitli gruplar tarafından üniversite ve bilim yuvaları üzerinde oynanmak istenen oyunlar, bugün AKP iktidarının öncülüğünde perçinlenmiştir. Bugün Atatürk ilke ve devrimleri ışığında hiçbir taviz vermeden çağdaş yarınları hedeflemiş olan üniversitemize sistemli bir dayatma, tüm gücüyle sürdürülmektedir...

..Bu çerçevede üniversitemize karşı başlatılan karalama kampanyasına dur diyebilmek için, AKP iktidarına ve yerel temsilcilerine bu üniversite Malatyalılarındır. İlimizin gelişmesine katkı sağlayan bu biricik kurumu siyasal emellerinize alet etmeyin diyoruz. Ve AKP iktidarına, gelin kişilerle uğraşıp bunun faturasını tüm halkımıza keseceğimize, üniversitemizin acil sorunlarını, bunların da en acili olan kadro kanununu çıkarmak için birlikte mücadele edelim.

Bizler CHP il genel meclis üyeleri olarak seçilmiş olma amacımızı da göz önüne alarak, Malatya’daki tüm kurumlar ve halkımız için yapılacak olumlu çalışmaların sonuna kadar destekleyicisi olmaya, olumsuz gördüğümüz çalışmaların da karşısında durmaya devam edeceğiz..”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız