SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tartışmalara Son Noktayı Koyacağız"

0
Güncellendi - 2017-09-16 21:21:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da öğrenci servisi sorununu tamamen gündemde çıkartıp, hem taşıma firmalarının, hem şoför esnaflarının ve hemde öğrenci velilerinin gönül rahatlığı içinde hareket edebildiği bir sistemi oluşturmak istediklerini söyleyen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin, , “Her okul sezonu öncesinde yaşanılan tartışmaya artık son noktayı koyma zamanı” dedi.

Keskin, Malatya’da öğrenci servisi faaliyeti yürüten firmaların yönetici ve temsilcileri ile toplantı yaptı. Keskin, “Yaşanılan tartışma ve gündeme gelen sorunlar bu konunun tüm muhataplarına zarar vermeye başladı. Herkes hak ve hukuk çerçevesinde kendi işine sahip çıkarsa problemlerin çözümü kolaylaşır. 30 tane öğrenci servisi yapan firmanın içerisinde 3 tanesi yanlış yapıyor diye diğerlerinin yanlış yapmaya yönelmesi doğru değil. İşini doğru yapan işini doğru yapmaya devam edecek, yanlış yapandan da hesabını sormak bizim görevimiz. Yanlış yapan olursa biz bunun hesabını sorarız. Bir kişi yanlış yapar, ondan hesap soruldu mu, bir daha kimse yanlış yapmaya kalkışamaz. Öncelikle kendi aranızda hukuk çerçevesinde bir birliktelik ve söz birliği yapılması gerekiyor. Esnafımız kendi işine sahip çıkarsa, biz her zaman sorunların çözümü için yapılması gereken her türlü girişimlerde bulunmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Keskin; “Malatya’da okul taşıma sorununu tamamen gündemde çıkartıp, hem taşıma firmalarının, hem şoför esnaflarının ve hem de öğrenci velilerinin gönül rahatlığı içinde hareket edebildiği bir sistemi oluşturmak istiyoruz. Her okul sezonu öncesinde yaşanılan tartışmaya artık son noktayı koyma zamanı.  Malatya’da hukuk çerçevesinde bir sistem kurulur ve herkes bu sisteme uyduğunda sorun kendiliğinde çözülecektir.  Malatya’daki öğrenci potansiyeli, mevcut servisçilerimizin hepsine yeter. Ama yeter ki, paylaşmayı ve bölüşmeyi bilelim.” dedi.

Keskin, öğrenci servis firmalarından ve taşıma yapan şoför esnafından kesinlikle okullarda öğrenci taşımak için para vermemelerini ve gelen talepleri de geri çevirmelerini isteyerek, “Okullarda eğitim veriliyor, ama ne yazık ki çocuklar rüşvet sistemine daha eğitimin başında tanık oluyor. Çocuk ne diyecek, ‘Ben ilkokuldaydım, okul idaresi benim servisçimden rüşvet aldı’ diyecektir. İkincisi, rüşvet alanda verende suçludur, aynı suçu işlemiş olur.  Okul idarelerinin işi, kanun ve yasalar çerçevesinde tüm eksikliklerini tamamlamış olan esnaftan para istemek değildir. Okul idaresi çocukların okula güvenli gelip gelmediklerini kontrol etsinler. Varsa bir aksaklık o zaman onlarda, bizde gereğini yaparız. Sayın Valimizin ve Milli Eğitim Müdürümüzün bu konuda tavrı nettir, okullardan kesinlikle servis yapan esnafımızdan para istenmeyecektir. Kimse okul idaresine para vermesin. Ancak, ‘Bizden rüşvet alındı’ denildiği zamanda, bunu söyleyen iddiasını ispat etmeli. Burada görev firmaların ve esnafımızda. Hangi okul ‘bize para vermeden servis yapamazsın’ derse beni karşısında bulur, hukuku karşısında bulur. Burası bir hukuk devletidir.

Keskin, Milli  Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı da arayarak, esnafların sıkıntılarını ve sıkıntı yaşanan bölgeleri tekrar görüştü.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız