SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tartışmalı Meclis

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısını Meclis başkan vekili Dr. Mehmet Şehitoğlu başkanlığında ve üyelerin katılımları ile yaparak gündemdeki konuları görüştü.

ANA CADDELERE PARK DÜZENLEMESİ..
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı AKP grubunun gündeme alınması icin verdiği ve yapılan oylama ile gündeme alınan Dede Korkut Parkı ile Polis Evi arasında 07.00 – 19.00 saatleri arasında park yasağı, Polis Evi ile Kanalboyu Anıt Kavşağı arasında 07.00 – 19.00 saatleri arasında durmak, duraksamak ve park yasağı uygulaması kabul edilirken, su abone sayaç okuma, ihbarname dağıtma, sayaç tamiri, sayaç sökme ve takma, sayaç kontrol, su isale ve şebeke arızalarının tamiri, bakamı, yeni abone bağlantısı, kanalizasyon şebeke bakım ve tamiri, atıksu arıtma tesisi, su kaçak kayıp, çevre kontrol, denetim hizmet alım işinin ihale edilmesi konuları kararlaştırıldı.

"ELBETTE KONUŞACAĞIZ.."
Bağımsız Meclis üyesi Mehmet Moran'ın; Esenlik Genel Müdürü Uğur Polat ve Karakavak Mahallesinin sorunları ve mahalle muhtarına yapılan davranışları konu alan yazılı soru önergeleri ile CHP'li üye Ali Dağdelen'in; başkan Ahmet Çakır'ın seçim öncesi vaatleri, Esenlik Şirketinin çekilişleri, Özürlülere yönelik projeler, Yapı Denetim kuruluşlarının ilimizde de kurulması, İmar komisyon toplantılarına Mimarlar Odasından temsilcilerin katılması konularını içeren yazılı önergeleri okundu.

Muhalif Meclis üyelerinin konuşmasından sonra AKP'li meclis üyesi Ahmet Ergül "Burada usül ihlali yapılıyor. Meclis 45 dakikadır bu ihlali yaşıyor. Gündeme alınması istenen önergeler oylanır kabul edilirse gündeme alınır ve sırası geldiğinde tartışılır" deyince CHP'li üye Doğan Ağdaş " Elbette konuşacağız. Burası halkın meclisi. Biz de halkı temsilen burdayız" diye karşılık verdi. Karşılıklı tartışmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.

Kadro iptal ve ihdas işlemleri kabul edilirken, Mehmet Fatih Güven’in Başkan Yardımcılığı görevine atanmasının meclis bilgisine sunulmasıyla devam eden toplantı Meclis kararıyla oluşturulan Trafik İhtisas Komisyonu’na OSİ Müdürlüğü’nün de dahil edilmesi, çevre belediyelerden gelen toplu ulaşım araçları ve Malatya Belediyesi toplu ulaşım araçlarının entegrasyonu, dağınıklığın giderilmesi, ücretlendirilmesi ile bakım onarım konusunda Belediye Başkanı’na protokol yapma konusunda yetki verilmesi maddeleri görüşüldü.

"GÖRMEDEN DOĞRU DEĞİL.."
CHP'li üye Ali Dağdelen; "Yapılan protokolü görmeden yetki vermeyi doğru bulmuyoruz. Yapılan protokoller meclisin huzuruna gelir ondan sonra karar verilir" diye yetki verilmesine karşı çıktı.

Yapılan oylama sonucu Belediye başkanına çevre beledeyilerle toplu taşıma ile ilgili protokol yapma yetkisi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Servis araçlarıyla ilgili hazırlanan “S Plaka Yönetmeliği” kabul edilirken, 5000 adet S Plaka tahsisi iş ve işlemleri harcı tarifesi ise komisyona havale edildi.

İMAR MADDELERİ..
Gündemin İmar Maddelerine geçildi. Uçbağlar Mahallesi 965 ada 58-59 parsellerin bitişik nizamlı olması talebi görüşülürken CHP'li ve bağımsız üyelerin "Bitişik nizamın sağlıklı olmadığı herkesçe bilinirken ve kabul edilirken niye bitişik nizam da ısrar ediliyor?" ve "Bitişik nizamın depreme olan mukavemeti nedir?" sorularına İmar Komisyonru başkanı Nevzat Aslan "Bölge de mevcut yapılaşma bitişik nizam olduğu için verdik. Vermeseydik hak kaybı olurdu" derken komisyonun komisyonun AKP'li üyesi Selim Pilten' de " Komisyon olarak bitişik nizama biz de karşıyız. Yeni yapılaşmalarda kesinlikle bitişik nizama izin vermiyoruz, oradan yapılaşma tamamlanmış sadece 3 arsa kalmış vermeseydik vatandaşın mağduriyetine neden olurduk." diye yanıtladı.

SÖZLÜ SATAŞMALAR..
Kavaklıbağ mahallesi 126 ada 12 ve 13 nolu parsellerle ilgili tehvid ve ifraz ile 7 kat verilmesi, Uçbağlar Mahallesi 967 ada 207 no'lu parsel hakkında ki bitişik nizam talepleri oy çokluğu ile kabul edilirken Muhalefet ve AKP'li üyeler arasında ara ara sözlü sataşmalar yaşandı.

HASTANE KONUSUNDA GERGİNLİK..
İmar Maddeleri arasında bulunan ve reddedilen maddeler arasınmda bulunan bağımsız üye Mehmet Moran'ın Haziran ayında verdiği ve bu oturuma ertelenen Şeker Fabrikası alanına Hastane yapılmamasını konu alan önergesi sırasında üye Moran " Kenti ortak akılla yönetelim diyorsunuz, bu sizin sözünüz. Gelin o zaman grup kararı ile vicdanınız arasında kalmayın geleceğimiz ve çocuklarımız için, gözlerinizden bu okunuyor..... " derken AKP'li üye Nurettin Karaaslan Moran'a doğru yürüyerek "Kendi adına konuş, bizim adımıza konuşamazsın" deyince Mehmet Moran "Kendi adıma konuşuyorum zaten" karşılık verdi.

AKP'lilerle CHP ve bağımsız muhalif üyeler arasında karşılıklı sataşmalar devam ederken Başkanvekili Mehmet Şehitoğlu araya girdi ve Mehmet Moran'a dönerek " Konuşma hakkı herkesin vardır, ama sırf konuşmak için konuşmak da olmaz" şeklinde konuştu.

Tartışmalar ve karşılıklı sözlü sataşmalar bir süre daha devam ettikten sonra gündemin devamına geçildi. Mehmet Moran'ın şeker Fabrikası alanına hastane yapılmaması önergesinin yanı sıra ek yoğunluk verilmesi, ticari alanın sağlık tesisi alanına dönüştürülmesi, benzinlik kurulması park alanının ticari alana dönüşmesi gibi konuları içeren bir çok madde reddedildi.

İmar Maddelerinin bir kısmının İmar Komisyonuna havalesi ve bir sonraki toplantının 2 Eylül'de yapılması kararlaştırıldıktan sonra meclis toplantısı sona erdi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız