SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tartışmalı Oturum

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumları kapsamında İl Encümen ve İhtisas Komisyonları seçimi yapıldı. Öte yandan, oturumda İl Genel Meclisi Başkan Naci Şavata ile CHP Grubu Üyeleri arasında sözlü tartışma yaşandı.

İl Genel Meclisi'nde CHP ve SP üyelerinin de seçilerek komisyonlarda görev alması önergesini meclise sunan CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç'e İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Komisyon seçiminde CHP'de SP'de üye verebilir. Bu meclisin takdiridir. Adayınız olamaz diye bir kural yok" dedi. CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç ise, konunun oylamaya sunulmasını istedi. Oylama sırasında yaşanan kararsızlık sonrası İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata önergeyi bir kez daha okudu. Daha sonra önergenin gündeme alınıp, alınmaması oylandı ve oy çokluğuyla reddedildi. Oylama sırasında 1 çekimser oy ise tartışmanın fitilini ateşledi. CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, "El kaldırmamak kabul etmemek anlamına gelmektedir" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı ise, "Ne redde ne de kabule el kaldırdı" diye konuştu. Bunun üzerine AKP Grup Başkanı Mehmet Ali Doğan, CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç'e dönerek, "O halde Meclis Başkanı'nın yedi değişsin" şeklinde konuştu. Bunun üzerine CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç'e dönen İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Bak ben kuralları uygularım. Neden ortalığı karıştırıyorsun? Yerinde konuşma. Sakin ol. Yerinde konuşuyorsun" dedi.

Tartışmaya dahil olan CHP Meclis Üyesi Zülfikar Yıldırım ise, Şavata'nın sözlerine karşılık olarak, "Nasıl konuşmayalım? Konuşmayacaksak buraya neden gelelim? Size bırakalım, çıkalım. Bugüne kadar sesimizi çıkarmadıysak, asaletimizdendir" diye konuştu. Şavata ise, "Söz alın konuşun. Hadiseleri yükseltmeye lüzum yok. Usul de var kural da var. Usulsüz konuşursanız, kimseyi konuşturmam. Sizin yaptığınız usulsüzlüğün daniskası" cevabını verdi.
Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından İl Encümen ve İhtisas Komisyonları Seçimleri yapıldı.

Seçim öncesi meclise, "Arge ve Meclis Kararlarını İnceleme Komisyonu'nun kurulması" yönünde meclise önerge sunuldu. Önerge, oy birliğiyle kabul edilirken, mecliste 5 olan komisyon sayısı 6'ya çıkartıldı.

Önergenin oylanıp, kabul edilmesinin ardından İl Encümen Seçimi yapıldı. 5 üyenin görev alacağı İl Encümen Seçimi'nde 6 aday yarıştı. Vahap Altınok, Cercis Taşdemir, Mehmet İnci, Vehbi Öz, Fikret Kabadayı ve Hasan Göğüs'ün girdiği İl Encümen Seçimi'nde Cercis Taşdemir 34, Vehbi Öz 33, Mehmet İnci 33, Fikret Kabadayı 32, Hasan Göğüs 31 oy alırken, Vahap Altınok 7 oy aldı.

Daha sonra İhtisas Komisyonları seçimleri yapıldı.

Seçim sonrası komisyon ve komisyon üyeleri şöyle oluştu;

Plan ve Bütçe Komisyonu - Ali Aydoğan, Mehmet Şireci, Cafer Kuşdoğan, Hilmi Saltıkat, Battal Paşahan, Ali İhsan Topal ve Nevzat Kızılaslan.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu - Rıza Sinanoğlu, Nebi Yiğit, Ramazan Çetin, Derviş Demirkol, Mahmut Boyun, Mehmey Boyraz ve Zülfikar Yıldırım.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmet Komisyonu - Battal Tuncal, Hasan Hüseyin Şahin, Burhan Aydoğan, Yusuf Bayrak ve Ramazan Çetin.

Çevre ve Sağlık Komisyonu - Ömer Altuntaş, Kamil İnbaşı, Mehmet Akdeniz, Mustafa Demirtaş ve İhsan Topal.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu - Abdurrahman Doğan, Mehmet Kızılaslan, Nuri Karataş, İbrahim Kılıç ve Cafer Kuşdoğan.

Arge ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu - Mehmet Ali Doğan, Ömer Altuntaş, Abdurrahman Doğan, Mehmet Kızılaslan ve Hacı Bayram Özbay.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız