SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tartışmasız Olan Rakibin Oyunu.. 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Lig A'da şampiyonluk iddiasında olan Malatyaspor, "6 puanlık maç" diye nitelendirilen Gençlerbirliği Oftaş maçında 2-1 mağlup oldu. İlk dakikalarda auta giden topa ayak koyan Mehmet Budak'ın kendi kalesine attığı golle şok olan Malatyaspor, futbol adına hiçbir şey koyamadığı karşılaşmada, karşısında bir de "kötü" yönetim gösteren, kartlarını dengesiz kullanan, kritik kararları tartışılan bir hakem bulunca, mücadele gücünü de yitirdi. Karşılaşmanın her iki yarısında da daha etkili ataklar geliştiren, daha kontrollu olan ve net pozisyonlar kaçıran takım ev sahibi Oftaş'dı. Maçın hakeminin 60. dakikada ev sahibi takımın lehine verdiği penaltı kararına, Oftaşlı futbolcular bile şaşırırken, 80. dakikada gereksiz bir faul ve ikinci kartla kırmızı kart gören Alper, Malatyaspor'un umutlarını sahaya gömen isimlerden biriydi. Malatyaspor'da Kaleci dışında "vasata yaklaşan" oyuncu görülemezken, kaleci Şenol kritik müdahaleleriyle farkın artmasını önleyen isimdi. Bu arada, 3. dakikada auta çıkmakta olan topa ayak koyup kendi kalesine gönderen Mehmet Budak, ligin ilk haftalarında yine Ankara'da Türk Telekom'la oynanan deplasman maçında da, uzaklaştırmak istediği topu kontrolsuz bir vuruşla rakibine çarptırmış ve geri dönen top Malatyaspor ağlarıyla buluşmuş, ancak bu maçı Malatyaspor 3-2 kazandığı için, Budak'ın bu hatası fazla konuşulmamıştı. Karşılaşmanın oynandığı Cebeci İnönü Stadı'nda, Malatyaspor taraftarları çoğunluğu oluştururken, naklen yayındaki ses fonunda, sarı- kırmızılı taraftarların takımlarına destek çabaları sürekli yansıdı.

STAD: Cebeci İnönü

HAKEMLER: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Mesut Doğukan, 4. Hakem Murat Söylemez

GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ: Ferhat, Orhan, Murat, Giray, İlhan, Kenan, Gökhan, Doğan, Ümit (Dk. 75 Cem), Eren (Dk. 77 Bülent), Kemal Yıldırım (Dk. 88 Cemal),

MALATYASPOR: Şenol, Serdar, Ramazan, Taner, Senkerik (Dk.85 Turgay), Alper, Johanson, Serdal (Dk. 67 Atilla Birlik), Hakan (Dk. 40 Bülent Akın), Mehmet Budak, Serkan Bensol.

SARI KARTLAR: Mehmet Budak, Alper, Serdal, Taner, Serkan Bensol (Malatyaspor), Kenan, Cem (Oftaş)

KIRMIZI KART: Dk. 80 Alper (Malatya)

GOL: Dk. 3 Mehmet Budak (Kendi Kalesine- Malatyaspor), Dk. 60 Kemal Yıldırım (Gençlerbirliği- penaltı), Dk. 70 Atilla (Malatyaspor)

3. dakikada Gençlerbirliği'nin şok golü geldi. Taçtan gelen topu Malatyaspor defansı çıkarmakta zorlandı. Gençberbirliği oyuncusu Eren, şut attı. Auta doğru giden topa Malatyasporlu Mehmet Budak ayak koyunca, kaleci Şenol kontrpiyede kaldı ve top Malatyaspor ağlarıyla buluştu. Maçın naklen yayın spikeri, bu golü "Mehmet Budak'ın kendi kalesine attığı" şeklinde değerlendirdi: 1-0

12. dakikadaki Oftaş atağında Gökhan soldan ortaladı. Yine Malatyaspor kalesi karıştı. Defans çıkarmakta zorlandı. Topa en son Murat vurdu, aut.

23. dakikada Oftaş atağı gelişti. Cezaalanına girmek üzere olan Orhan'ı, Alper çekerek engelledi. Çizgi civarındaki bu müdahalenin içeride olduğunu öne süren Oftaşlılar penaltı beklerken, hakem çizgi önünden serbest vuruşa hükmetti. Yardımcısına da danışarak Alper'e sarı kart gösterdi. Atışı Eren kullandı, top barajdan döndü.

33. dakikada Malatyaspor, Taner- Serdar paslaşmasıyla etkili oldu. Bu pozisyonda, Serdar'ın ortaladığı topa ayak koyan defans tehlikeyi kornerle önledi. Kornerden sonuç yok.

34. dakikada Serkan, sağdan ortaladı 6 pasta topa rakiple yükselen Taner'den aşan topu defans uzaklaştırmak isterken çaprazdan sahip olan Serdar'ın volesine defans gol izni vermedi. Dönen topa Alper uzaktan vurdu, aut.

44. dakikada Malatyaspor kalesi büyük bir gol tehlikesi atlattı. Soldan ortalanan topu defans müdahale edemeyince, 6 pas içerisinde Ümit bir anda Şenol'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Şenol çeldi. Gökhan'a giden topu bu futbolcu tekrar ortaladı, yine Ümit buluştu. Vuruşu aut.

45. dakikada Taner cezaalanına koşu yaparken, kendini yerde buldu. Sağ çaprazdan kazanılan serbest atışı Serdar kullandı ve top yandan auta çıktı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle kapandı.

49. dakikada topu orta sahadan süren Serdal, uzaktan sert vurdu. Oftaş kalecisi iki hamlede topu aldı.

51. dakikada Senkerik'ten Serdar'a gelen topu bu futbolcu Taner'e çıkardı. Taner'in vuruşu yandan aut.

57. dakikada gelişen Oftaş kontraatağında Kemal Yıldırım Malatyaspor cezaalanına girdi. Kaleciyle karşı karşıya iken, topa ayak koyan Mehmet Budak, rakibinin pozisyonunu bozdu ve Malatyaspor kalesi bir gol tehlikesi daha atlatmış oldu.

60. dakikada gelişen Oftaş atağında, Malatyasporlu futbolcunun rakip oyuncuyla birlikte topa yükseldiği pozisyonda hakem, hiç kimsenin beklemediği bir anda penaltıya hükmetti. Ev sahibi takım oyuncuları da penaltı kararının şaşkınlığını yaşadılar. Malatyasporluların itirazları sonucu değiştirmedi. Atışı kullanan Kemal Yıldırım, Şenol'un kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi: 2-0

64. dakikada serbest atışta Serdar'ın sert şutu kaleciden döndü, kalenin ağzında Taner vurdu, auta gönderdi. Ancak hakem bu pozisyonda ofsayta hükmetti.

70. dakikada orta saha yakınında kazanılan serbest atışı Serdar kullandı. Cezaalanına gelen topa defans müdahale edemedi, araya giren Atilla Birlik ayak koydu ve filelere gönderdi: 2-1

73. dakikadaki Malatyaspor atağında cezaalanına giren Bülent Akın, topu zamanında çıkaramayınca kaptırdı ve bu rakip kontraatağına dönüştü. Gökhan'ın sağdan ortaladığı topa Kemal Yıldırım çaprazdan vurdu, aut.

76. dakikada Johanson'un atağı kornerle sonuçlandı. Serdar'ın kullandığı atıştan gelen topa Alper yükseldi ve 6 pas alanında topu kale yerine auta gönderdi ve takımını mutlak bir golden etti.

79. dakikada Bülent'in uzaktan sert şutunu kaleci Şenol iki hamlede alabildi.

80. dakikada Malatyaspor 10 kişi kaldı. Orta sahada rakip oyuncu Bülent'e "gereksiz" bir faul yapan Alper, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

87. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol tehlikesi daha atlattı. Hücuma kalkılan pozisyonda defans da yerine dönmekte gecikince, çıkarılan bir kontra top Kemal Yıldırım'ın önünde kaldı. Cezaalanı dışından topu süren rakip oyuncuyu, kalesini terkeden kaleci Şenol engel oldu ve topa ayak koyarak taça gönderip mutlak bir golü önledi.

4. Hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı gösterdi.

Maç ev sahibinin 2-1 galibiyetiyle son buldu.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız