SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taş Heykel Sempozyumu

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından ilki geçen yıl gerçekleştirilen Taş Heykel Sempozyumu'nun ikincisinin başlaması dolayısıyla tören yapıldı.

Açılış törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, bazı kurum ve kuruluş temsilcileri, dekanlar, öğretim üyeleri, sanatçılar ile öğrenciler katıldılar.

Sanatçı olarak; Kadriye İnal, Evrim Çamoğlu, Fırat Engin, Songül Telek, Barış Akzambaklar, Evren Selçuk, Hasan Taylan Tanrıkulu, Erhan Karadağ, Canan Sönmezdağ ve Davran Erda’nın katıldığı II. Taş Heykel Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Karkın “Geçen yıl birincisini yaptığımız bu yılda geleneksel hale getirdiğimiz II. Taş Heykel Sempozyumunu gerçekleştirmedeki amacımız; çağdaş sanat ürünleri yoluyla insancıl çevre yaratmak, çağdaş bir üniversite yerleşkesinin oluşumuna katkıda bulunmak, ulusal düzeydeki sanatçıları desteklemek ve sanatsal üretimleri süresinde bir araya getirmek, üniversitemiz insanlarının yaşantısı ile sanatsal etkinlik ve sanat ürünleri arasında dolaysız bir bağın kurulmasını sağlamak ve zaman içinde üniversitemiz yerleşkesinde oluşturulabilecek çağdaş bir açık hava müzesinin yapıt birikimini ortaya çıkarmak ve akademik anlamda sanatla halkın bütünleşmesini sağlamaktır” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Hilmioğlu ise “Üniversitemiz son 7 yıldır asli görevi dışında da fiziki ve çevre düzeni anlamında da çok yoğun bir çalışma içindedir. Bunlara örnek olarak Kongre ve Kültür Merkezi ile Kütüphane binamız ve üniversitemizin çevre düzenlemesidir.

Çok modern ve çağdaş binaları ve çevre düzeni ile Üniversitemiz diğer üniversiteler arasında müstesna bir yeri var.

Ama sadece bina ve çevre güzelliği yetmiyor, bu düşünceden hareketle geçtiğimiz yıl resim yarışması düzenledik. 500 eser katıldı bunlardan 100 tanesi binalarımızın iç mekanlarını bunlarla donattık. Dış mekanları da geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz taş heykel sempozyumuna katılan 9 eser ile süsledik, bu yılda 10 sanatçımızın eserleri ile dış mekanlarımızı süsleyeceğiz.” dedikten sonra Belediye başkan yardımcısı Yusuf İzzetin Cengiz’e dönerek; “ Sayın belediye başkan yardımcımız burada iken dile getirmek istiyorum. Sadece üniversitemizin fiziki mekanlarının ve çevre düzenlemesinin sanatsal eserlerle donatılması yeterli değildir. Kent merkezinde de Heykel sempozyumu yapılması ve kent merkezi heykellerle donatılmalı. Ayrıca ressamlarımızın eserlerini sergileyebileceği çağdaş modern resim sergisi salonlarının da açılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız