SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taş Ocağı İstemiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:42
A- A+ PAYLAŞ

Taş ocağı yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar eylem yaparken, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler de eyleme destek verdi.

Battalgazi ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi'nde (Mamurek) bulunan Naldöken Dağı'nda taş ocağı yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı. Eyleme çeşitli STK ve siyasi partilerin temcileri de destek verdi.

Akşam saatlerinde köy meydanında toplanan mahalle sakinleri, traktörler ve arabalarla taş ocağının yapıldığı bölgeye geldiler. Jandarmanın da önlem aldığı eyleme HDP, Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Malatya Alevileri Eşit Yurttaşlık Platformu, Zeynal Abidin Vakfı başta olmak üzere çok sayıda STK ve parti de destek verdi.

Çeşitli pankartların açıldığı eylemde konuşan Beydağı Mahallesi sakinlerinden Rasim Toprak, köylerinin sınırlarında yer alan Naldöken Dağı'nda kurulmakta olan taş ocağının coğrafyalarına yaşatacağı zararlardan dolayı ocağın yapım faaliyetinin sonlandırılmasını istediklerini söyledi.

Seslerini yetkililere duyurabilmek adına bu eylemi gerçekleştirdikleri belirten Toprak, “Taş ocağının yeraltı sularına, tarımsal faaliyet ve bitkilerine, mera hayvancılığına, çevreye, doğaya ve insana yansıtacağı zararlar kısmen erken zamanda ve daha sonrada birkaç yıl içerisinde kimyasal dinamit etkileriyle Mamurek köylerimizde ve buraya yakın bulunan komşu köylerinde bile yer altını ve üstünü ve soluduğumuz havayı kirleterek, zehirleyerek hastalıklı ve yaşanması güç hale getireceği bilimsel bir gerçektir" dedi.

Taş ocağının çevre ve doğaya daha zararsız bir yer de kurulmasının mümkün olduğunu ifade eden Toprak, “Ama her nedense biz burada yaşayan köylülerden hiçbir fikir almadan oldu bittiye getirerek tezgahlarını buraya kurmuş bulunmaktadırlar" ifadelerini kulandı.

Toprak, “Bizler Mamurek köylerinde hiçbir suretle taş ocağının konulmasını insan adına, çevre doğa adına, gelecek nesiller adına, mantık adına doğru bulmuyoruz ve tekrar tekrar söylüyoruz. Taş ocağını köylerimizde istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Eylemin sonunda basın açıklamasına katılanlar bir süre yolda oturma eylemi yaptı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız