SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taş Ocağı Sorununu SP Meclise Taşıdı

0
Güncellendi - 2018-12-03 04:08:36
Taş Ocağı Sorununu SP Meclise Taşıdı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının evlerine ve mahsüllerine zarar verdiğini söyleyen mahalle sakinlerinin protesto eylemlerinin ardından, konu Saadet Partisi'nin (SP) Malatyalı olan Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından TBMM'ye taşındı.

Karaduman (aşağıdaki fotoğrafta) ise konuyla alakalı TBMM başkanlığına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları sordu:

"-Söz konusu Taş Ocağı işletmesinin büyütülmek istendiği ve bu nedenle çevresel etki değerlendirme raporunun hazırlandığı doğru mudur?

-Bölge halkının sağlığına, bölge ekonomisine ve çevreye olan olumsuz etkilerini dikkate alarak Taş Ocağı işletmesinin kapatılması düşünülmekte midir?

-Söz konusu zararların giderilmesi ve tazmin edilmesi için herhangi bir tedbir alınmış mıdır?

-Bölge halkıyla yapılan görüşmelerde Taş Ocağı işletmesi tarafından yasadışı patlayıcı maddeler kullanıldığı ifade edilmektedir. Bu iddiaya ilişkin herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır? Yapılması tasarlanmakta mıdır?"

Karaduman'ın soru önergesi ile ilgili olarak bilgi veren SP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Yunus Savaş, "Milli Görüş gençliği olarak memleketimizin sorunlarını yakınen takip ediyor ve bu hususta elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve sorunların çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Karagöz Mahallesi sakinlerinin yaşamış oldukları mağduriyeti dile getiren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde cevaplanması üzere soru önergesi veren Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanım ve Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman’a da teşekkür ediyorum. Bize bu konu ile alakalı herhangi bir talep gelmedi. Lakin biz Malatyalı gençler olarak memleketimizde vuku bulan sorunları tespit ve çözümüne yönelik çalışmaları icra etmeyi kendimize bir vazife olarak görüyoruz."dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Zekeriya Boztepe (5 yıl önce)
    Sayın milletvekiline teşekkür ediyorum söyledikleri az bile bunu anlamak için köyü ve taşocağının faaliyetleri ile yaşanılan mağduriyeti görmek lazım sebep olanları Allaha havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Yaşadışı patlayıcı nedir. Bu patlayıcı emniyet gözetiminde geliyor ve jandarma gözetiminde patlatılıyor. Patlayıcı ruhsatlarında ne yazıyorsa ondan 1 gram fazla patlatamazlar. Yalan yanlış iftira atarak bir yere varamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kosgebliiii (5 yıl önce)
    Saadet Partili olan ocak sahiplerine dokunma ama hocam....Zaten istesen de dokunamazsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kosgebliiii (5 yıl önce)Kosgebliiii isimli kullanıcı yorumuna
    Mesele Merkezdeki Ocaklar olunca bi suskun oluyor....
    0
    0
    Yanıtla