SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taş Ocaklarını İstemiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:11
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman Çampınar Köyü Muhtarı Hasan Çalışkan, köy sınırları içerisine taş ocakları yapımı için ruhsat başvurularının olduğunu kaydederek, yapılması planlanan taş ocaklarının köyün mera alanlarına ve içme sularına zarar vereceğini savundu.

Çalışkan, taş ocaklarının mera alanlarını yok edeceğini ileri sürerek, “Köyümüz sınırları içinde taş ocakları yapılmak için ruhsat başvuruları yapılmıştır. Buraya yapılacak taş ocakları, mera alanına zarar verecektir. Bu bölge en az 10 bin küçükbaş ile 5 bin büyükbaş hayvan otlatılmaktadır. Dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlanmaktadır. Burada yapılacak taş ocakları mera alanının tamamen bitmesine neden olacaktır. Buda köyümüzdeki hayvancılığın bitmesine ve köylülerin sıkıntı çekmesine neden olur. Bu noktada yetkililerimizin bizimle ilgilenerek, taş ocağı yapımına ruhsat vermemelerini istiyoruz” dedi.

Taş ocaklarının Malatya’ya giden suyu da kirleteceğine dikkat çeken Çalışkan, “Taş ocakları, Malatya bölgesinin içme suyuna büyük zarar verecektir. Buradaki kazı çalışmalarından dolayı Malatya’ya gelen suyun yerin altına batmasına vesile olacağı ihtimallerin en büyüğüdür. Bu noktada da yetkililerin sesimize kulak vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız