SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taş ve Ahşap İşçiliği Kursu

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da, beyaz taş işçiliği ve ahşap işçiliği kursu açılacak.

Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında açılacak olan Beyaz Taş İşçiliği ve Ahşap İşçiliği kursu ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Bilindiği üzere ilimiz son yıllarda kültür ve turizm alanında önemli faaliyetlerde bulunmuş ve faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. Yapılan kültür ve turizm çalışmaları ile istihdam edilen kişi sayısı doğru orantılı olarak artmaktadır.           

Bu durumda ilimize artan oranlarda göçler olmaktadır. Ancak göç edenlerle istihdam oranları ters orantı göstermekte ve ilimizde nüfus sayısına göre işsiz oranı giderek artmaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu olumsuzluğu olumlu hale dönüştürmek ve var olan potansiyeli kullanmak amacıyla “Mesleki Eğitimle Kente Adaptosyunun Sağlanması” projesini hazırladık. Projemiz ile ilimizde artan restorasyon çalışmaları ve bunun sonucu olarak Beyaz Taş İşçiliği ve Ahşap İşçiliğine yoğun talebin olması nedeniyle kursiyerlere ihtiyaç duyulan bu iki alanda beceri kazandırılarak, meslek edindirme eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla çalışabilecek durumda olan yoksul ve göç ederek ilimize gelen vatandaşların meslek edinerek gelir elde etmesi ve bu yolla istihdam yaratılması sağlandığı gibi, birlik, bütünlük ve kaynaşmanın gerçekleştiği görülecektir.

Bu kapsamda 50 yoksul ve çoğunluğu göçle gelen işsiz vatandaşımıza istihdam imkanı ile kente adaptasyonu sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 6 aylık kurs süresi içerisinde 25 erkek kursiyere Ahşap Teknoloji Kursu, 25 erkek kursiyere Beyaz Taş İşleme Kursu verilecektir. Kurslarımıza 18-65 yaş aralığındaki erkekler başvurabilecektir.          

Bu kapsamda göçle gelen ailelerden seçilen kursiyerlerimiz ve onların 15-18 yaş aralığında bulunan çocuklarını kendi akranlarıyla kaynaştırmak amacıyla 2 günlük Mardin gezisi düzenlenecektir.        

Kurs süresi boyunca kursiyerlerimizin eğitim ve öğrenimine devam eden çocukları ile çeşitli tarihlerde sinema, tiyatro ve müze gezileri düzenlenerek kaynaştırma faaliyetleri yapılacaktır.  Ayrıca yine kurs süresi boyunca kursiyerlerimizin ailelerinin katılımıyla iletişim ve kentsel bilinç konulu seminerler gerçekleştirilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız