SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tasarıyı Oylatma'

A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı George W.Bush, nihayet Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi’yi arayarak "Tasarıyı oylatma" dedi.

Türkiye’nin yoğun faaliyetleri nedeniyle tasarıya destek veren 12 Temsilciler Meclisi üyesi desteğini geri çekti. Böylece tasarıyı destekleyenlerin sayısı kabul için gereken 218’in altına düştü. Pelosi ise ik kez, "Tasarının geçmesi kesin değil" dedi.

ANKARA’nın Ermeni karar tasarısına karşı tutumu ve atacağı olası adımlar Amerikan Kongresi’nde etkisini göstermeye başlarken, Başkan George W. Bush, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’yi "bizzat" aradı. Bush, Nancy Pelosi’den, Ermeni karar tasarısını Genel Kurul gündemine getirmemesini istedi.

Geçen pazartesiden bu yana 12 üyenin tasarıya desteğini çekmesiyle etkisi giderek azalan Ermeni karar tasarısı, 11 Ekim’de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nden Genel Kurul’a sevk edilmişti. Son olarak, 6’sı Demokrat Parti’den "yedi" sunucu üye daha tasarıya verdiği desteği çekmişti. İmzasını geri çekenlerin arasında "etkili" Demokrat Parti üyelerinin yer alması, Ermeni tasarının savunucusu olan Nancy Pelosi ve Çoğunluk Grubu Lideri Steny Hoyer’i "iyice" köşeye sıkıştırdı.

PELOSİ’DEN GERİ ADIM

Bush’un, "Tasarıyı oylatma" demesinden sonra, Nancy Pelosi de geri adım niteliğindeki ilk açıklamasını yaptı. Nancy Pelosi, tasarının genel kurula gelip gelmeyeceğinin kesin olmadığını söyledi. Bazı kaynaklara göre ise de, "Çoğunluğun desteği olmazsa tasarıyı gündeme almam" dedi. Pelosi, hafta sonunda, "Başkan daha beni aramadı" diyerek, tasarıyı gündeme almama ihtimaline imada bulunmuştu. Ancak, "Türkiye aleyhtarı" olmasıyla tanınan Steny Hoyer, Kasım sonundan önce tasarının oylanabileceğini söyledi. Çoğunluk Grubu Lideri Hoyer, "Bir grup üye tutumunu gözden geçiriyor. Herkesin nerede olduğunu görmemiz gerekecek" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız