SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tasarruf Önlemleri Yoncalı'yı da Vurdu

0
Güncellendi - 2018-09-25 03:54:09
Tasarruf Önlemleri Yoncalı'yı da Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

  • Arguvanlıların 20 yıldan fazla bir süredir yapılmasını beklediği Yoncalı Barajında çalışmalar durduruldu. 

Arguvan bölgesindeki çiftçilerin yıllardır suya kavuşma hayali olan Yoncalı Barajı’nın yapımı, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar sonucu alınan tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu. Yüzde 70 fiziki gerçekleşme oranına ulaşan barajda herhangi bir çalışma yapılmıyor. Barajın yapımında kullanılan iş makineleri müteahhit firmanın şantiyesinde park halinde bekletiliyor.

Kızıldaş: Umutlarımızı kıran bir gelişme

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yıllardır suya hasret Arguvan topraklarını suyla buluşturacak projenin ekonomik koşullar nedeniyle durdurulmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Gelinen noktanın yörede su bekleyen çiftçilerin içini acıtan bir durum olduğunu ifade eden Kızıldaş, şunları söyledi:

“Bizi çok umutlanmıştık. Arguvan’ın ekonomisinde dönüm noktası olacak bir projeydi. Uzun süre önce, 90’lı yıllarda başlayıp ama çok az şey yapıldıktan sonra 2002’de iz kapsamına alınan, 2012’de hız verilen bir proje. Biz çok umutlanmıştık. Proje 3-4 yıl içerisinde bitecekti ve Arguvan’ın suya hasret toprakları suyla buluşacaktı. Ama ne yazık ki ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle, barajın gövde inşaatının yüzde 70’i, 9.5 km’lik tünelin su toplama havzasının 250 metresi ve tünelin çıkış noktasındaki derinliğin de açılmış olmasına rağmen, Kasım ayı içerisinde tüneli açacak son sistem makinenin yerleştirileceği söylenirken, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle çalışmalar durdu. Bir tane makine yok. Bütün Arguvan’ı üzen, umutlarımızı kıran bir duruma geldi. Çalışmalar durdu.”

DSİ Yetkilileri de baraj inşaatının tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulduğunu belirterek, baraj gövde inşaatı bitse bile tünel ve sulama kanallarının ihalesinin henüz yapılmaması nedeniyle su tutulamayacağını, ancak Türkiye’nin ekonomik saldırıyı atlamasından sonra bütün sulama sistemleri yatırımlarının kaldığı yerden devam edeceğini  ifade ettiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    20 Değil 30 yıllık proje. Ancak ne hikmetse bu proje bitmiyor, bitirilmiyor. Hükümetin açıklamasına göre %50 si bitmeyen projeler duracaktı. Ancak %70 i tamamlanmış proje neden durduruluyor. Arkadaşlar gerçeği neden söylemekten çekiniyoruz. Hepimiz de biliyoruz aslında sağ partilere oy az çıkar. Yoksa bu baraj 10 defa yapılır ve biterdi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sayın editör bu yorumu da yayınlayın lütfen, çünkü hiç yalan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    battalgazi devlet hastanesi de tasarruf tedbirlerinden dolayı yalan oldu. oysa elazığ'a yapılan 5 yıldız konforundaki avrupai şehir hastanesinin yapımı 1 yıl bile sürmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mamoş (5 yıl önce)
    Gereksiz o kadar işlere para harcanıp israf oluyor ki gerekliye para kalmıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis (5 yıl önce)
    Maalesef bir sürü insan işsiz kaldı hemde yazın ortasında
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    YAZIK CİDDEN YAZIK 20 YILDIR BİTMEYEN BARAJ...SİYASİ SEBEPTEN Mİ BİTMİYOR ACABA? 20 DEFA KALDIRIM DÖŞENEN YERLER DEFALARCA TADİLAT OLAN PARKLAR YERİNE ÇİFTÇİYE DESTEK OLUNMALI SONRA SAMAN İTHAL EDER ANGUS YERSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskil_Malatya (5 yıl önce)
    Siyasiler Avrupa arabalara bindiği sürece Ekonomik krizi atlatamayız Elazığ Belediye başkanı mercedesini devlete hibe edip yerli araç kullanmaya başladı ama malesef malatya da ne hikmetse halen BMW, Vip mercedesler alınıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerli araba derken
    0
    0
    Yanıtla