SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tasarrufçu İtfaiye

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, vatandaşları yangınlar konusunda uyararak, alınacak küçük tedbirlerin büyük olayları önleyebileceğini söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların tatile çıktıklarını ve alınması gereken önlemleri unutmamalarını belirten Acar, “Vatandaşlarımız kesinlikle yangına yol açabilecek elektrik, doğalgaz ve balkonda yanabilecek maddeleri bırakmamaları gerekmektedir” dedi.

Özellikle son günlerde otlar nedeniyle yangınların çıktığını kaydeden Acar, “Bir çok hemşehrimiz kuru otları yakayım, tozlardan kurtulayım diyor. Tabi ateş kontrol altına alınamayınca alevlerin sıçraması nedeniyle yangın çıkıyor. Son zamanlarda biz sık sık ot yangınlarıyla karşılaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Acar, vatandaşaların tedbirler neticesinde duyarlı olmaları gerektiğini ifade ederek, “Yaz aylarında çatı yangınları da en çok gittiğimiz yangın çeşidi. Vatandaşlarımız çatı altlarını temiz tutsunlar ve buraları depo gibi kullanmasınlar. Küresel ısınmayla beraber su kaynaklarında azalma oldu. Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak biz şehir içme suyunu kullanmamak için kendi sondajlarımızı açtık. İçme suyunu minimum kullanıyoruz. Suyu en az kullanmak için yeni aletler aldık. Yüzde 50 su tasarrufu sağlayan aletlerimizle yangını fazla su kullanmadan kontrol altına alacağız. En az su ile yangını erken ve güzel şekilde söndürmeyi hedefliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız