SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taşeron İşçilere Söz Verdim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:08
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yurt genelinde mağdur durumdaki binlerce taşeron işçinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı. 

Milletvekili Ağbaba'nın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma metni özetle şu şekilde:

"Değerli arkadaşlar, ben KESK’e, DİSK’e, kadın sendikacılara yapılan baskıyı buradan kınamak istiyorum. Daha dün, başta Milletvekilimiz Sayın Süleyman Çelebi’ye, Musa Çam’a, İzzet Çetin’e, 4+4+4 protestosu için Ankara’ya bırakılmayan öğretmenlere, eğitimcilere gaz bombası atan anlayışı, işçi sınıfının temsilcisi sendikacılara biber gazı sıkanları mecliste kınamak istiyorum. Değerli arkadaşlar, ben Malatya’da çalışan, Malatya’da yaşayan taşeron işçilere söz verdim, onların sorunlarını buradan müsaadenizle dile getirmek istiyorum. Taşeron sistemi iliklerine kadar işleyen sömürüdür, taşeron sistemi vahşi kapitalizmin AKP sürümüdür. Bu uygulamaya göz yuman, görmezden gelen herkesin bu kölelik sisteminde payı vardır. Geçici işçiler, mevsimlik işçiler derken memleketim Malatya'da taşeron sisteminden nasibini aldı. Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde, Malatya karayollarında, üniversitede, hastanede çok sayıda taşeron işçi çalışıyor, istisnasız hepsi şikayetçi. Türkiye'nin değişik bölgelerinde taşeron işçilerden çok sayıda mektup alıyorum. Zaman zaman yüz yüze konuştuklarım oluyor. Şimdi, sizlere taşeron işçilerin kendi dillerinden onların hikayelerini anlatmak istiyorum. Değerli milletvekilleri, bu kürsüde kimse taşeron sistemini savunmuyor ama onların hakkını gasp etmeye gelince onlarca el kalkıyor. Her seçimden önce umut veriliyor, her seçimden sonra kömüre mahkum ediliyor. Tabii ki bu çark kendi kendine dönmüyor, köleliğin çarkı hükümet eliyle döndürülüyor. Her bakanlıkta, Başbakanlıkta, özerk devlet kurumlarında dolgun ücretli ihaleler veriliyor, sözde yasal olarak hak eden, gerçekte yandaş olan bir şirket ihaleyi alıyor, aslan payını da bu şirket kapıyor. İşçiler boğaz tokluğuna çalışıyor, buna adalet diyorlar. Yandaş şirket kazandıkça kazanıyor, büyüdükçe büyüyor, buna da kalkınma diyorlar. Değerli milletvekilleri, işçilerin haklarını savunması gereken bakanlık bile taşeron işçi çalıştırıyorsa, bakanın söylediklerinin hiçbir inandırıcılığı kalmıyor. Sayın Bakan, size buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Kendi bakanlığınızda çalışan taşeron işçileri hiç olmazsa kadroya alın, onların bu mağduriyetine son verin. Millet adına, ülkenin yönetildiği millet meclisinde bile taşeron işçi çalışıyorsa, her gün temizliğimizi yapan işçi, yemeğimizi pişiren aşçı, servisimizi açan garson taşeronsa, Sayın Başkan siz de bir adım atın, her gün yüz yüze geldiğimiz bu insanlara haklarını teslim edin."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız