SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşerona Tepki

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:52
Taşerona Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Yol İş Sendikası, karayollarında taşeron işçi çalıştırılmasına tepki için basın açıklaması yaptı. 

Karayolları Malatya 81. Şube Şefliği önünde toplanan Türkiye Yol İş Sendikası Malatya Şubesi üyesi ve karayollarında çalışan işçilere; İşçi Partisi (İP) Malatya İl Başkanı Arif Doğan ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyesi Vahap Altınok da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Türkiye Yol İş Sendikası, Karayolları işyeri Baş Temsilcisi Yusuf İduğ, "Bugün yaşanan sorunların başladığı yer karayollarında taşeronluk hastalığıdır. Taşeronluğun çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına gittiği tespit edildiğinde, Yol İş müdahale etti. Karayollarına taşeronluk girmesin dedik" ifadelerini kullandı.

"5 bin işçiyi kadroya alacakları sözünü verenler bin işçi aldıktan sonra anlaşmayı unutarak hile yapmaya başladılar" diyen İduğ, "Kamu kesimi işletmelerinde yaşatılan bir dizi gelişmeler vardır. Hava iş kolunda, şeker iş kolunda, madenlerde, enerji iş kolunda ve diğerlerinde yüz binlerce işçinin önüne, güvencesiz ve örgütsüz bir çalışma hayatı dayatılmaktadır. Beni sokmayan yılan bin yaşasın deme hakkımız yoktur" şeklinde konuştu.

Sloganların da atıldığı basın açıklamasında, polisin geniş önlem aldığı görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız