SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşhan Restore Edildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1200'lü yıllarda yapıldığı kitabelerde belirtilen tarihi Taşhan yeniden restore edilerek hizmete açılırken, Taşhan'ın çevresinde bulunan ve çirkin bir görüntü veren yapıların yıkılması istendi. Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, "Tarihi Taşhan'ın çevresini düzenlemek için istimlak yapacağız" dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, 800 yıllık geçmişe dayanan tarihi Taşhan'ın Selçuklu döneminin gelenekselleşmiş, kapalı avlulu hanlarından bir örnek olduğunu belirtti. Özoğlu, "Taşhan Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yeniden restore edilerek hizmete açılmıştır. Ancak etrafı gerçekten bir kurtarılmayı bekliyor. Çevrede yer alan yıkıntı görünümü veren işyerlerini istimlak ederek Taşhan çevresini yeniden düzenleyeceğiz. BU arada Taşhanı da halkımızın hizmetine sunmak için tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Vakıflar Müdürlüğü de istimlak konusunda bizlere yardımcı olmalıdır. 800 Yıldır dimdik ayakta duran bu tarihi değerimizi gelecek kuşaklara devretmeliyiz" dedi.

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani'de tarihi Taşhan'ın büyük bir tarihi miras olduğunu belirterek, "Devletimiz büyük bir destek vererek Tarihi Taşhan'ı yeniden restore etmiştir. Çevresindeki yapıların yıkılması gerekiyor. Bunun içinde gereken çalışmaların yapılması gerekiyor. 1. Ceviz Festivalinde düzenlediğimiz yemek yarışmasını Taşhan'da yaptık ve bu tarihi eserimizin ortaya çıkmasını sağladık. Tarihi Taşhan bundan sonra Hekimhan turizmine açılmalı ve bu yönde değerlendirilmelidir " diye konuştu.
Hekimhan'ın 800 yıllık tarihine ışık tutan Taşhan'ın doğusundaki duvarında, ona bitişik olan Köprülü Hamamı'nın da 1660 yılında yapıldığı belirtilirken, ayrıca Taşhan'ın 50 metre güneydoğusunda da aynı tarihte Köprülü Camisi'nin yapıldığı tarih kayıtlarında yer alıyor.

Ayrıca Köprülü Mehmet Paşa Camii 1656-1661 tarihleri arasında Köprülü Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Camii kesme taştan ve tek minareli olarak yapılmış ancak 1815 yılında ciddi bir onarım gördüğü belirtilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız