SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tashih-i Huruf' Kursu

A- A+ PAYLAŞ

İl Müftülüğü'nce; Kur'an-ı Kerim'in en iyi, en güzel ve usûlüne uygun okunması gerektiğinden hareketle Tashih-i Huruf Kurslarının açıldığı ve yapılan sınavı başaranlara belge verildiği bildirildi.

Müftülük'ten bu konuya ilişkin olarak şu bilgi verildi:

"Malatya İl Müftülüğünde 15 Aralık 2008 de başlayıp 6 aydır devam eden Tashih-i Huruf Kursuna devam eden 15 kursiyerleri için mezuniyet programı düzenlendi.

Kayseri Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Ahmet Şamil OK’un başkanlığında oluşan komisyonda sınava tabi tutulan 15 kursiyer belge almayı hak kazandılar.

Kur'an-ı Kerim'i en iyi, en güzel ve usûlüne uygun okuması gerektiğinden hareketle Tashih-i Huruf Kurslarının açıldığını ve kalitenin her geçen gün arttığı ve bunun da kurumumuz adına çok sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ''Kuranı güzel okumak her Müslüman’ın hayali ve hedefi olmalıdır. Ancak toplumu dini sahalarda aydınlatmakla görevli olan din görevlilerimizin Kur’n-ı Kerimi güzel okumaları, okumanın hakkını vermeleri daha da önem arz ediyor. Kuran güzel bir ağızdan, mahreçle çıkarsa gönüllerde yankı bulur. Güzel okumanın ardında güzel bir şekilde anlama ve hayatımıza tatbik etmek lazım. Dünyada en kutsi iş Kuranla meşgul olmaktır. Kuranı öğreten ve öğrenenleri en hayırlı insanlar olarak zikreder Peygamber Efendimiz (sav). Bu altı ay boyunca Kuranla hemdem olan, güzel okumak için gayret eden kursiyerlerimizin bundan böyle de daha iyisine ulaşmak için gayret edeceklerinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Tashih-i Huruf Kurslarına katılan 15 Kursiyerlere belge takdimi ile program sona erdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız