SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taşımacılığı Artırmak İstiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ile İran arasında yapılan demiryolu taşımacalığındaki sorunları ele almak ve çözmek amacıyla yapılan toplantılardan biri daha gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Malatya 5. Bölge Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen tonlantıya, Türkiye adına TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Uzeyir Ülker, İran demiryolları adına da Rai Bölgesi Tebriz Demiryolları Bölge Müdürü Mir Hassan Mousavi katıldı. Her iki demiryolu heyetinin demiryolu taşımacılığındaki sorunları ele aldığı ve çözmek amacıyla görüş alış verişinde bulunulduğu bildirildi. TCDD Malatya 5. Bölge Müdürü Uzeyir Ülker, yaptığı açıklamada, "Her iki ülke arasındaki demiryolu
taşımacalığı konusunda zaman zaman bir araya geliyoruz. 31. toplantıyı yapıyoruz. Çok önemli görülmemekle birlikte kaçak çaplı da olsa değerlendireceğimiz konular var" dedi.
Ülker, İran'dan Türkiye'ye Türkiye'den İran'a yolcu ve yük taşımacağılı yapıldığını hatırlatarak, "Son bir yıl içerisinde 9 bin 520 vagon çıkışı yapıldı. 225 bin ton yükümüz ihraç ediliyor. Bunun karşılığında da 35 bin ton yük giriyor İran'dan ülkemize. Bu rakamları arttırmak düşüncesindeyiz. Van Gölü'nde de yeni feribot ihalesi yapıldı. Tatvan'dan Van'a tren taşıyacak iki feribot ihalesi yapıldı. İki ülke arasında taşımacalığı arttırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız