SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşımalı Eğitime 10 Milyon TL

A- A+ PAYLAŞ
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, geçtiğimiz yıl taşımalı eğitime harcanan paranın 10 Milyon TL olduğunu söyledi. 
 
Eğitim ve öğretim yılının 19 Eylül'de başlayacağını belirten Bulut, "10 bin öğrenciyi çeşitli taşıma merkezlerine taşıyacağız. Taşıma ihaleleri Özel İdare tarafından yapılıyor. Araçla 10 bin öğrenci köylerden alınıp merkezdeki okullara taşınacak. Geçen yıl 10 milyon TL taşımalı eğitime harcandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ne kadar harcama yapılacağı henüz netleşmedi çünkü taşıma ihaleleri devam ediyor" dedi. Taşımalı eğitimden yararlanan öğrencilere öğle yemeğide verildiğini belirten Bulut, Malatya Öğretmenevi'nde 4 bin 500 öğrenciye yemek yaptırıldığını söyledi.  
 
Bulut, "Bazı pansiyonlarda bu sisteme geçildi. Bazı pansiyonlarda ise devam ediyor. Kız öğrenci pansiyonu Arguvan ve Akaçdağ'da yaptırıldı. Merkezde Pınarbaşı'nda kız yurdu binası bitti. Buralarda 100 öğrenci kalacak. Ders kitapları bu yıl da ücretsiz olacak. Malatya'ya 1 milyon 800 bin adet ders kitabı geldi. Dağıtımını sürdürüyoruz. 500 bin kitabı dağıttık, 19 Eylül'de bütün ders kitapları sıralarda hazır olacak" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız