SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşımalı Eğitimi Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:13:38
Taşımalı Eğitimi Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da taşımalı eğitimle ilgili yaşanılan sorunları Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sordu. 

Okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen taşımalı eğitimde ciddi sorunların bulunduğunu ileri süren Ağbaba, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde şunları belirtti:

"Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Okulların açılmasının üzerinden yaklaşık olarak 1 ay geçmiş olmasına rağmen, Malatya’da öğrencilerin taşınmasıyla ilgili ciddi sorunlar bulunmaktadır. Bazı köylerde yaşayan ilköğretim öğrencileri ile lise öğrencilerinin tamamı taşıma hizmetinden yararlanamamaktadır. Bu bağlamda; Malatya’da halen bazı köylerdeki taşınma sorunu yaşanmasının nedeni nedir? Hangi köylerde taşınma sorunu yaşanmaktadır? Taşınma sorunu yaşayan öğrenci sayısının köylere göre dağılımı nasıldır? Halen hiçbir lise öğrencisinin taşımalı eğitim hizmetinden yararlanmamasının nedeni nedir? Taşımalı eğitimle ilgili sorunların çözülmesi için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir? Öğrencilerin ve köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için alternatif çözüm yolları düşünülmekte midir? 2000-2012 yılları itibariyle taşımalı eğitim için yapılan harcamaların yıllara ve illere göre dağılımı nasıldır? Malatya’da taşımalı eğitim ihaleleri ne zaman gerçekleştirilmiştir? Halen sonuçlanmayan ihale sayısı kaçtır? Sonuçlanmayan ihalelerle ilgili olarak bakanlığınıza herhangi bir şikayet ulaşmış mıdır? Taşımalı eğitim maliyeti hesaplanırken coğrafi ve iklim şartları göz önünde bulundurulmakta mıdır? Örneğin; Battalgazi ile Pütürge’de yapılacak taşımalı eğitim aynı şartlarda mı değerlendirilmektedir? Malatya ilinde 2011-2012 ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim için ayrılan ödenekler ne kadardır? Bu ödeneklerin ilçelere göre dağılımı nasıldır?"

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız