SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taşınmada Sıkıntı Yaşamayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:57
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan'ı ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Kayısı Araştırma İstasyonu, Malatya'da yetişen kayısı ürünü açısından çok büyük bir anlam ifade ediyor. Buranın altyapısını da yakinen biliyoruz. Özellikle laboratuar ve analiz merkezi Malatya kayısısı açısından önemli. Bu noktada önemli bilimsel ve teknik çalışmalar yapılıyor. Belki de kayısının doğduğu yerlerde burası. Kayısının kaynağı oluştuğu merkezler buralar. Ama çiftçiyle birebir muhataplık söz konusu olmayınca bu istasyonların önemi yakinen bilinmiyor. Malatya, kayısı üretiminde önemli bir yere sahip. Kuru kayısı üretiminin yüzde 80-90'ını karşılıyoruz. Bu anlamda da Malatya 'dünya kayısı başkenti' olarak adlandırılıyor. Tabi bu alanlar, kayısının daha iyi bir noktaya gelmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

"BURAYI TAŞIMAK, BİRÇOK RİSKİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR"

Kayısı Araştırma İstasyonu'nun taşınmasına karşı olduklarını dile getiren Kiraz, şunları söyledi: 

"Kayısı Araştırma İstasyonu, Tecde Mahallesi yolu üzerinde bulunuyor. Buralar daha önceden yeşil alandı ve birçok kayısı bahçesi vardı. Ama şimdi o yeşil alanlardan eser kalmadı. Bu yeşil alanlar söküldü ve tamamen beton yığınına çevrildi. Elbette binaların yapılması gerekiyor ama binalar yapılırken doğanın da tahrip edilmemesi gerekiyor. Bu alanlarda kalan istisna bölgelerden birisi de burası. Buranında taşınması söz konusu. Buranın Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi söz konusu. Dolayısıyla burası da başka bir alana taşınacak. Burada yüzlerce çeşit kayısının gen kaynağı var. Ama aynı zamanda başka ürünlerinde gen kaynağı var. Bu gen kaynaklarının da taşınma esnasında bozulmaları söz konusu. Bu çalışmanın bir başka bölgede de yapılıp, yapılmayacağı tartışma konusu. Çünkü yaklaşık 80 yıl önce Dolayısıyla burayı taşımak, birçok riski de beraberinde getiriyor. Tabi buranın belediye tarafından da nasıl bir imar değişikliğine uğrayacağı belirsizliğini koruyor. Çünkü buralar satıldıktan sonra çok büyük rant alanlarına çevrilebiliyor. Biz bir an önce bu düşünceden vazgeçilmesini, buranın bir yeşil alan olarak kalmasını ve buranın Malatya çiftçisine hizmet etmesini istiyoruz."

"TAŞINMADA BİR SIKINTI YAŞAMAYIZ"

Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan ise, Kayısı konusunda yetkili olarak çalıştıklarını ifade etti.

Erdoğan, kayısı da ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Kayısı da yaptığımız çalışmaların yanında tescil, hasat sonrası ve birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Kayısı dışında birçok meyvede de çalışıyoruz" dedi.

Taşınma konusunda herhangi bir endişelerinin olmadığını kaydederek, "Biz altyapımızı hazırladık. Genetik kaynakların yok olması gibi bir durum söz konusu değil. Hizmet binamızın projelerini de hazırlamış durumdayız. Taşınma konusunda bir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. İklim özellikleri ve bitki yetiştirme ortamlarının özelliklerini uzman arkadaşlarımız detaylı olarak inceledi. İstediğimiz yer boş ve bakir bir alan. Bize hazır bina yapıldığı zaman taşınmada bir sıkıntı yaşamayız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız