SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşkın Konuşuldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da taşkından korunmak için yapılacakların ele alındığı toplantı düzenlendi.

Devlet Su İşleri'nde (DSİ) düzenlenen taşkından korunma toplantısına, Vali Ulvi Saran, DSİ Elazığ Bölge Müdürü Nevzut Aksu, DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Malatya Belediyesi Asfalt Yol Şube Müdürü Mehmet Mert, kaymakamlar ve ilgili daire ve kurum temsilcileri katıldı.

Taşkından korunma toplantısında konuşan Vali Ulvi Saran, insanların can ve mal kaybına neden olan taşkından korunma tedbirlerinin önemini anlatıp, "Doğal afetlerden korunmak belki yüzde 100 olmazsa da, korunma tedbirlerini yüksek düzeyde tutmak can ve mal emniyetini korumak bakımından önemlidir" ifadelerini kullandı.

Taşkından korunma çalışması için yerel yönetimlerin koordinasyonunun önemene anlatan Vali Saran, risk oluşturan bölgelere kesinlikle yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Taşkından korunmak için yamaçların ağaçlandırılmasından tutun da, dere yataklarına ev yapılmaması gibi konuları anlatan Vali Ulvi Saran, taşkından korunma için kurum ve kuruluşların koordineli çalışması gerektiğine işaret etti.

DSİ Elazığ Bölge Müdürü Nevzut Aksu da, taşkından korunma tedbirlerinin ancak kuruluşların işbirliği ile sağlanacağını ifade edip, bu konuda yapılan çalışmaları anlattı.

DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan ise, sinevizyon eşliğinde Türkiye'nin çeşitli illerinde meydana gelen taşkın görüntülerini sundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız