SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taslak Bakana Sunuldu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürlüğü, "Kayısı Ağaçları'nda Çiçeklenme Döneminde Meydana Gelen Don Afetleri" konulu bilgilendirme toplantısı yaptı.

İl Genel Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında köy ve mahalle muhtarlarına detaylı bilgiler verildi.

Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Malatya Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, "Meteorolojiden gelen don uyarı üzerine biz gerekli duyurularımızı yaptık. Don olayından korunmak için ne tür tedbirlerin alınması gerektiğiyle ilgili gerekli uyarıları yapmıştık. Daha sonrada beklendiği gibi 16-20 Mart tarihleri arasında çeşitli zaman dilimlerinde don olayları yaşandı. Bu nedenle de erken çiçek açan kayısıların çiçekleri zarar gördü. Her gün mühendis arkadaşlarımızla birlikte zararı tespit ediyorduk. Daha sonrada Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ve TARSİM yetkilileriyle beraber konuyu değerlendirip, bakanlığımıza ve Sayın Valimize sunduk. Durumu bildirdik. Bakanlığımız da yerinde inceleme yapmak üzere Malatya'ya bir heyet gönderdi. Sabahtan akşama kadar gerekli tespitler yapıldı ve nihai raporumuzu hazırladık" dedi.

Muhtarların köyleriyle ilgili zarar tespitlerini belirlemek amacıyla form dağıttıklarını kaydeden Zabun, "Son durum itibariyle bakanlığımız zararların karşılanmasına yönelik bir taslak oluşturuldu. Bu taslak Sayın Bakanımıza sunuldu ve Bakanımız çalışıyorlar. En kısa zamanda konu Sayın Başbakanımıza sunulacak ve Sayın Başbakanımızın talimatları sonrası da çiftçilerimizi memnun edecek güzel kararların çıkacağını ümit ediyorum. Bu toplantı da dağıttığımız formları esas alacağız. Bu yönden de siz muhtarlarımıza büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, Malatya'da kayısı çiçeklerinde yaşanan don olayı sonrası kamuoyunun özverili bir şekilde konuya eğildiğini kaydederek, "Herkes Malatya'da don olayını gördü. Herkes yaşanan zararı biliyor. Malatya ekmeğini kaybetmiştir. Sayın Milletvekillerimiz konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Hasar tespitlerinin en iyi şekilde yapılabilmesi için muhtarlarımıza da büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından muhtarlara Kayısı Ağaçları'nda Çiçeklenme Döneminde Meydana Gelen Don Afetleri" konusunda sunum yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız