SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tasnif Ankara'da!

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nde Merkez ile 13 İlçede belediye başkan aday adaylarına yönelik olarak temayül yoklaması yapıldı.Yeşiltepe Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına AKP’nin Merkez ve ilçelerdeki mevcut belediye başkanları dışında diğer aday adaylarına yönelik yapılan temayül yoklamasına ilişkin sonuçlar parti genel merkezince değerlendirilecek.

Yeşiltepe Spor Salonu’nda 335’i merkez olmak üzere yaklaşık 2 bin 200 parti yöneticisi ya da temsilcisi oy kullanırken, ilçe delegeleri sadece kendi ilçeleri için belediye başkan aday adayı olanlar ile ilgili oy kullanabildiler. Merkez ilçede ise mevcut Belediye Başkanı Cemal Akın dışındaki 15 aday adayı için partililer temayül yoklamasında tercih belirtirken 13 ilçe içinde 30 aday adayı için tercih yapıldı.

AKP Genel Merkezince temayül yoklaması için görevlendirilen Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ve Diyarbakır Milletvekili Ali Aslan’ ın gözetiminde yapılan seçimlere ilişkin olarak değerlendirmede bulunan Zülfikar İzol, “ Genel seçimler öncesinde aday adaylarına yönelik olarak daha önce mevcut belediye başkanlarımız için temayül yoklaması yapılmıştı. Bu kez mevcut başkanlar içinde Merkez ile ilçelerdeki belediye başkan aday adaylarımıza yönelik olarak temayül yoklaması yapılıyor. Yoğun bir katılım ve ilgi gören temayül yoklamasına ilişkin tercihler partimizin genel merkezine iletilecek. Burada yapılacak olan değerlendirmelerin dışında daha önce yapılan kamuoyu yoklamasını bu temayül yoklamalarının ardından bir kez daha yapılacak. Bütün bu temayül yoklaması ve kamuoyu yoklamasındaki sonuçlar değerlendirilecek. Ayrıca Malatya Milletvekillerimizin de görüşleri alınacak ve neticede Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan aday adaylarımızdan birini aday olarak belirleyecektir” dedi.

İzol, yapılan temayül yoklamasının Parti Genel Merkezinin teşkilata verdiği önemin bir göstergesi olduğunu belirterek, “ Partimiz 81 ilde kamuoyu yoklamaları yapmaktadır. Ak Parti birinci partidir. Yüzde 42’lerin üzerinde görülmektedir. Malatya’da ise bu oran yüzde 60’ı üzerinde görülmekte. Seçim süreci yaklaştığında bu oranın daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

Temayül yoklamasını izleyen AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca da yaptığı açıklamada bu oylamanın partilerinin güçlenmesine vesile olacağını belirterek hayırlı olması dileğinde bulundu. Koca, Malatya’nın 2002 seçimleriyle birlikte partilerine gösterdiği yoğun destek ve ilgiyi her aşamada sürdürdüğünü, yapılacak olan yeril seçimlerde de bu desteğini sürdüreceğine inandığını da belirtti.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin de oyu kullanırken hayırlı olması dileğinde bulundu.

MERKEZ İÇİN 15 İSİM..
Eğilim yoklamasında Malatya merkez belediye başkan aday adayı olan 15 isim için oy kullanıldı. Bu isimler şunlar:

1-Abdullah Eraslan (Avukat)
2-Ahmet Çakır (İşadamı, eski il başkanı)
3-Turan Üzmez (Mimar)
4-Ahmet Durmuş (İşadamı)
5-Şerafettin Arpacı (İşadamı)
6-Yaşar Köksal (Mimar)
7-Mustafa Bingöl (Mimar)
8-Naci Şavata (İşletmeci)
9-Mustafa Karaman (Orduzu Belediye Başkanı, işletmeci)
10-Haluk Önal (İşletmeci)
11-Kubilay Kantarcıoğlu (İşadamı)
12-Murat Aslan (Şehir Plancısı)
13-Metin Karataş (Mimar)
14-Rıza Sinanoğlu (Makine Mühendisi)
15-Vahap Erdemir (Harita Mühendisi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız