SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taşraya İnmiş Olduk'

A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile düzenlenen 'Yargıda Durum Analizi' konulu toplantı Kahramanmaraş'ta başladı. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, "Yargının sorunlarını değerlendirip geleceğe yönelik bir yol haritası çıkartacağız" dedi.

Yargıdaki iş yükünü azaltmak, etkin, hızlı ve adil bir yargılama ortamı oluşmasını sağlamayı amaçlayan HSYK, Türkiye'nin 16 bölgesinde istişare toplantıları düzenliyor. İstişare toplantılarının Kahramanmaraş bölümü bugün Ramada Otel'de başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıya HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un yanı sıra HSYK üyeleri Ahmet Karayiğit, Resul Yıldırım ve Ömer Köroğlu ile, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'ten hakim ve savcılar katılıyor.

Ceza ve ceza usul hukuku, özel hukuk ve usul hukuku, idare hukuku, yargı mensuplarının özlük işleri ile yargının temel sorunlarının ele alınacağı toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak. HSYK üyeleri ile birlikte Kahramanmaraş Valiliği'ni ziyaret eden Daire Başkanı İbrahim Okur gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Yargının sorunlarına ilişkin durum analizleri yaptıklarını ve yargının taşraya indiğini söyleyen Okur şöyle konuştu: "Şu anda 4 bölgede arkadaşlarımız dağılmış vaziyette. Şimdi illeri ziyaret edip Antep, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman'daki arkadaşlarımızla yargının sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapacağız. Bu 4 hafta boyunca devam edecek. Türkiye'deki bütün merkezleri dolaşmış olacağız. Geleceğe yönelik Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. Yapılacaklara ilişkin, yargının işleyişine ilişkin, yargının daha etkili, daha etkin, güvenilir bir yargı olması için neler yapabiliriz bunları değerlendireceğiz. Taşraya inmiş olduk, bu sorunları birlikte değerlendireceğiz."

Daha sonra Kahramanmaraş Adliyesi'ni ziyaret eden heyet burada çalışmalar hakkında bilgiler alacak. 2 gün sürecek olan 'Yargıda Durum Analizi' konulu toplantı yarın bitecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız