SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taştepe Cinayetlerinin Sanıklarının Cezası İstinaf'ta Değişti

A- A+ PAYLAŞ

GENÇ KIZIN KATİL SANIĞININ CEZASI ARTTI, GENCİN KATİL SANIĞININ CEZASI DÜŞTÜ.. Malatya’da Eylül 2016’da 18 yaşındaki genç kız ile 21 yaşındaki gencin öldürüldüğü cinayetlerin davasının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki duruşmasında, genç kızı öldüren sanığa yerel mahkemede verilen 22 yıl hapis cezası az bulunarak sanık müebbet hapis cezasına çıkartıldı. Olayın karşı tarafı olan genci öldüren cinayet sanığının cezası ise indirildi.

-2 gencin öldürüldüğü cinayet davası

Olay; 18 Eylül 2016 tarihinde gece yarısı Sarıcıoğlu Mahallesi Taştepe Caddesi ile Saruhan Sokağın kesiştiği noktada meydana gelmişti. Gündüz taraflar arasında park meselesi yüzünden çıkan kavganın devamı olan akşam saatlerindeki kavgada, cadde üzerinde karşılıklı komşu olan 2. el ev eşyası satışı yapan aileden olan ve askerden izinli gelen 21 yaşındaki Furkan Kahraman ile kuaför dükkanı işleten Dönmez ailesinden Ticaret Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Almina Dilara Dönmez öldürülmüşlerdi.

-Genç kız balkonda, asker izinlisi genç sokakta…

Cinayetlerde;  askerden hava değişimi için izinli gelen 10 aylık asker olan 21 yaşındaki Furkan Kahraman başından aldığı kurşun sonucunda, kuaför dükkanının üzerindeki evlerinin balkonunda bulunan 18 yaşındaki Almina Dilara Dönmez yine kurşunun başına isabet etmesi nedeniyle ağır yaralanmışlardı. Furkan Kahraman hastaneye kaldırılırken yolda ölmüş, Almina Dilara Dönmez ise olaydan 5 gün sonra Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altında iken hayatını kaybetmişti.

Davanın iddianamesinde Furkan Kahraman’ın vücudundan çıkartılan 1 adet mermi çekirdeğinin, sanıklardan Murat D.’den elde edilen 9 mm çapından tabancadan atıldığının tespit edildiği, Almina Dilara Dönmez’in vücudundan çıkartılan  mermi çekirdeğinin ise 7.65 mm çapındaki tabancadan atıldığının tespit edildiği belirtilerek, Furkan Kahraman’ın Murat D. (28) tarafından, Almina Dilara Dönmez’in ise olay yerine Furkan Kahraman ile gelen Tufan K.  (24) tarafından öldürüldüğü kaydedilmişti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 3 Temmuz 2018 tarihli karar duruşmasında Almina Dilara'yı öldürmekten sanık Tufan K.’ye cinayet suçundan 23 yıl, adam öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl ve ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl olmak üzere toplam 33 yıl hapis cezası, Furkan Kahraman'ı öldürmekten sanık Murat D.’ye ise cinayet suçundan 15 yıl,  adam öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün ve tehdit suçundan ise 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 22 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

-Bir sanığın cezası artırıldı, diğer sanığın cezası düşürüldü

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinde görülen davanın 3. duruşması yapıldı.

Duruşmada sanık Murat D.’nın Avukatı Yağmur Güner, sanığın öncelikle meşru müdafaa hükümleri uygulanarak beraatine karar verilmesini talep etti.

Sanık Tufan K.’nın avukatı Niyazi Tokmak ise sanığın cinayet suçunu işlemediğini ve suçsuz olduğunu belirterek beraatını talep etti.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi İstinaf kararında Tufan K.’ye cinayet suçundan verilen 23 yıl hapis cezası hükmünü bozdu ve  sanığın cezasını önce ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürdü, sonra müebbet hapse indirdi. İstinaf kararında yerel mahkemenin adam öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıl ve ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl hapis cezalarını ise onaylandı.

İstinaf kararında diğer sanık Murat D.’ye ise cinayet suçundan 15 yıl,  adam öldürmeye teşebbüs suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün ve tehdit suçundan ise 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 22 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası hükümleri de bozuldu. İstinaf kararında, sanığa cinayet suçundan 11 yıl 8 ay, adam öldürmeye teşebbüs suçundan 2 yıl 6 ay, tehdit suçundan ise 1 yıl 6 ay 22 gün olmak üzere 15 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak tehdit suçundan verilen 1 yıl 6 ay hapis cezası hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildi.

İstinaf kararında her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Eylül 2016'daki cinayetlerin meydana geldiği Taştepe Caddesi'ndeki olay yeri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız