SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taştepe'de 28 Hektar Alan Kentsel Dönüşümde..

0
Güncellendi - 2016-09-22 03:21:20
Taştepe'de 28 Hektar Alan Kentsel Dönüşümde..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenlik Şirketinin farklı yatırım alanlarında kullanılmak üzere 40 milyon TL banka kredi kullanması yönündeki talebi onayladı. Meclis ayrıca, 1 Ağustos 2016 tarihindeki genel kurulda, Esenlik Şirketi’nin sermayesinin 5 milyon TL artırılması sonucunda Belediyenin payına düşen miktarın ödenmesini kararlaştırdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını, Meclis Başkan Vekili Şahin Özer başkanlığında gerçekleştirdi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunup oylandıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan ve ağırlıklı imar konularından oluşan maddelerin birçoğu ertelendi, ilgili dairelerden gelen tekliflerin bazıları da komisyonlara havale edildi.

Taştepe ve Hanımınçiftliği Mahalleleri Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildi

Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri olan Taştepe ve Hanımınçiftliği Mahallelerinin kesiştiği bölgedeki 28 hektarlık alan, Kentsel Dönüşüm alanı ilan edildi. 28 hektarlık alanda depreme dayanıklı ve sağlıklı koşullarda yaşanabilir yapılar inşa etmek, halkın kullanımına sunulacak kentsel donatı alanları oluşturmak üzere gerekli çalışmaların başlatılması için ada ve parsel bilgileri ile sınır krokisi ve koordinat listesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulması konusu görüşülerek kabul edildi.

Karlıova’ya kültür merkezi

Bingöl’ün Karlıova ilçesinin kardeş belediye olarak kabul edilmesi ve bu kapsamda Karlıova Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapılarak Karlıova ilçesine iki katlı toplam 700 m2 kapalı alana sahip bir Kültür Merkezi yapılmasına ilişkin Fen İşleri Dairesi Başkanlığının teklifi de kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

Bayramın birinci günü otobüsler ücretsiz

Büyükşehir Belediye Meclisi,  toplu taşıma araçlarının Kurban Bayramının birinci günü ücretsiz olmasına yönelik olarak Ulaşım Hizmetleri Dairesi’nin vermiş olduğu teklif ile Battalgazi İlçesi Bahçebaşı mahallesi sınırları içerisine güneş enerji santrali kurulmasına ilişkin gündem maddesini de görüşülerek kabul etti.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından, içmesuyu, kanalizasyon, atıksu arıtma tesislerinin bakım-onarım ve yapım işleri ile içmesuyu depolarının bakım, onarım ve yapım işlerinde kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a kredi kullanımı için yetki verilmesi ile ilgili gündem maddeleri de onaylandı.

Teleferik hattı imar planına işlenecek

Malatya’da yapımı planlanan teleferik hattının geçeceği alanlar üzerinde tescilli yapılar ve tarihi koruma alanı üzerinde olduğundan, Sivas Koruma Kurulu’nun onayı ile teleferik hattının imar planına işlenmesi yönündeki teklif, Büyükşehir Meclisi’nin onayladığı maddeler arasında yer aldı.

Esenliğin sermayesi artırıldı, borçlanma yetkisi verildi

Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden olan Esenliğin, çeşitli yatırımlarda kullanılmak üzere bankalardan 40 milyon TL kredi kullanması 5 milyon TL’lik sermaye artırımından doğan alacağının ödenmesine ilişkin gündem maddeleri görüşülerek kabul edilirken, Ekim ayı toplantısını 12 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

meclis1

meclis2

meclis4

meclis3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    Malatyali nin parasini Karlıova ya taşımak ne kadar etik...Bu kadar eksik varken...
    0
    0
    Yanıtla