SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tatbikatlar İptal

A- A+ PAYLAŞ

Bir ayda 4. kez buluşan Kırbıslı iki lider Talat ve Hristofyas önemli bir adım attı. Önce Rum lider "Nikiforos tatbikatı yapımayacak" dedi, ardından KKTC Cumhurbaşkanlığı "Toros tatbikatı da da iptal edildi" açıklamasını yaptı.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından her yıl düzenlenen “Nikiforos” tatbikatının bu yıl yapılmayacağını söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Lefkoşa ara bölgedeki görüşmesinin ardından Rum Başkanlık Sarayına dönüşünde açıklama yapan Hristofyas, Rum Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, Rum ordusunun Nikiforos tatbikatı ile Türk ordusunun Toros tatbikatının iptal edilmesi yönünde BM Genel Sekreteri'ne öneri sunduğunu anımsattı.

Hristofyas, Bakanlar Kurulunun, “Nikiforos tatbikatının ertelenmesi ya da iptal edilmesi” yönünde aldığı karar çerçevesinde, Nikiforos tatbikatının iptal edilmesine karar verdiklerini bildirdi.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI: “NİKİFOROS YAPILMAYACAĞINA GÖRE, TOROS DA YAPILMAYACAK”

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik 11 Eylülde kapsamlı görüşmelere başlayan KKTC ve Kıbrıs Rum yönetimi, adadaki askeri tatbikatları karşılıklı olarak iptal etti.

Kıbrıs Türk tarafı, Rum tarafının Nikiforos tatbikatının bu yıl yapılmayacağı kararını memnuniyetle karşıladığını ve buna bağlı olarak Toros tatbikatının da yapılmayacağını açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Hasan Erçakıca, Türk Ajansı-Kıbrıs'a (TAK) yaptığı açıklamada, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın duyurduğu, Rum yönetimin Nikiforos tatbikatının bu yıl yapılmayacağına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Nikiforos tatbikatı yapılmayacağına göre Toros tatbikatının da yapılmayacağını söyleyebiliriz. Hristofyas'ın bu konuda basına yaptığı açıklamalardan ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisindeki (AKPM) konuşmasında bu konuya değinmesinden sonra bize böyle bir resmi başvuruda bulunmamasına rağmen, Türk tarafı olarak gerekli çalışmaları yapmış ve Nikiforos'un yapılmaması halinde Toros'un da yapılmaması kararını üretmiştik.”

“Rum tarafı bu kararı duyurduğuna göre, Toros tatbikatının da yapılmayacağını duyurabileceklerini ifade eden Erçakıca, “zaten Toros tatbikatının, Nikiforos tatbikatı 2005'te yeniden yapılmaya başlandığı için icra edilmeye başlandığını” hatırlattı.

Türk tarafının bütün gerginliğe rağmen, Toros tatbikatının daha çok arama-kurtarma, hayatta kalmayı içeren komando gösterileri gibi olmasına özen gösterdiğini, ağır silahların gösterisine dönüşmesinden kaçındığını anlatan Erçakıca, “Adada görüşme sürecinin yeniden başladığı dönemde, tatbikatların yapılmayacak olmasını Cumhurbaşkanımız da memnuniyetle karşılıyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız