SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tatil Olsa Kaza Yaşanmazdı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:03
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yüksek rakımlı ilçelerimizde bir yada iki günlük tatil olsaydı belki bu kaza yaşanmazdı” dedi.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, 5’i öğretmen toplam 6 kişinin öldüğü trafik kazasına ilişkin açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“12 Aralık 2013 Perşembe günü elim bir trafik kazası yaşandı. Doğanşehir’den Malatya il merkezine öğretmenleri taşıyan servis minibüsü TIR’la çarpıştı, Gencecik fidanlarımız soldu. 5 öğretmenimiz ve araç şoförü hakkın rahmetine kavuştu. Şehit oldular.

Bizler Kadere inanmış insanlarız. Emri hak vaki olunca kimsenin yapacağı bir şey yoktur. Ancak tedbir denen bir şey vardır. Bu da insanların sorumluluğundadır. Malatya’ya 30 kilometre bir mesafede duble bir yolda bu kaza yaşandı. Yeterli tuzlama ve uyarı yapılsaydı belki bu kaza yaşanmayacaktı.

Öğretmenlerimiz Her gün 190 kilometre gidiş-geliş yapmaktadır. Sadece Doğanşehir değil birçok uzak ilçelerimizden Malatya il merkezine gidiş-geliş yapılmaktadır.

Özellikle kırsal kesimlerdeki lojman şartları iyileştirilmeli, oralarda çalışan arkadaşlarımıza ek bir tazminat verilerek orada kalmaları cazip hale getirilmelidir. Öğretmenlerimiz gidiş-geliş yapmak zorunda kalmamalıdır.

Sürekli olarak fedakarlık mesleği olduğu belirtilen öğretmenliğin ve öğretmenlerin itibarı yükseltilmelidir. Maddi ve psikolojik anlamda kendisini bir sonraki aya taşımakta zorlanan öğretmenlerimiz yeni nesilleri geleceğe taşımaktadır.

Bu feci kaza ile tedbirsizliğin ne kadar acı faturalara mal olacağını bir kez daha anladık.

Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; hayatını kaybeden arkadaşlarımızın yakınlarına her türlü maddi ve manevi destek sağlanmalı, devletin imkânlarından yararlandırılmalıdırlar. Özellikle kar yağışının yoğun olduğu yüksek rakımlı ilçelerimizde bir yada iki günlük tatil olsaydı belki bu kaza yaşanmazdı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız