SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tatlıya Bağlanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:30:09
A- A+ PAYLAŞ

Rus Türk İş Adamları Birliği (RTİB)'nin Malatyalı Başkanı Naki Karaaslan, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizlerin bir an önce tatlıya bağlanması gerektiğine vurgu yaparak, “Türkiye ve Rusya son derece önemli bir coğrafyanın üzerindedir" dedi. 

Rus Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi heyetini kabulü sırasında yaptığı açıklamada Rusya’nın her türlü zenginliğe sahip olduğunu ve emperyal güçler tarafından bu zenginliğin küçültülüp daraltılmasının istendiğini söyledi. Karaaslan burada yaptığı konuşmasında, "Rusya Türkiye ticareti hak etmediği yerdedir. Rusya dünyanın en son ve en büyük imparatorluğu. Bu doğru. Dünyanın 3’te bir zenginliği Rusya topraklarının içerisinde. Emperyal güçlerin yapmak istediği aslında Rusya’nın küçültülmesi ve daraltılmasıdır. Rusya’nın içerisinde bulunduğu zenginliklerin paylaşılmasıdır. Onun içinde Rusya zaman zaman çok sert reaksiyonlar vermektedir. Rusya niye çok silahlanmıyor. Sebebi topraklarını ve rezervlerini korumak. Bu işin siyasi tarafı. Bizi iş adamları olarak ekonomi tarafı çok ilgilendiriyor. Dünya rezervlerinin tamamı Rusya toprakları içerisinde bulunmaktadır. Türkiye’de iş gücü var çalışkanlık var. Bunların bir araya gelmesi gerekiyor" dedi.

Rusya’nın tıpkı Türkiye gibi önünün açık olduğunun altını çizen Karaaslan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Rusya aynı zamanda eski Sovyetler Birliğinde ekonomik birlik. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Azerbaycan, Gürcistan ve Ukrayna da buna dahil olacak. Bu savaşlar çabuk unutulur. Burada olması gereken Nazarbeyev'in söylediği gibi Türkiye burada olmalı. Biz dünkü gibi sorunların yaşanmamasını istiyoruz. Bizim bir gün dahi zaman kaybına tahammülümüz yok. Bizim için önemli olan 100 milyar dolarlık ticaret hacminin gerçekleştirilmesi. Bütün Dünya’da hedef Dünya'nın ilk beş ülkesi içerisinde yer alabilmek. Rusya olmazsa olmazlardan birisidir."

Türk iş adamlarına da tavsiyelerde bulunan Başkan Naki Karaaslan, "İş adamlarına tavsiyem ise bolca seyahat etmeleri. Bakın Dünya ekonomide batıdan doğuya doğru kaymakta. Rusya ve Türkiye bu coğrafya içerisinde çok önemli bir konuma geldi. Onun için bunun iyi değerlendirilmesi gerekir.

Sayın Putin ve Sayın Erdoğan birbirlerine kapılarını açtılar. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekir. Rus halkı üretmeyi sevmiyor. Onun için kobiler Türkiye’de yüzde 75, Rusya'da yüzde 25. Bizim son 10 yılda sürekli çalıştığımız konu kobilerin zenginleştirilmesi. Türk kobilerinin burada üretim yapmasını istiyoruz. Bakın bu kurlarla Rusya’da ticaret yapma şansımız çok az. Her köşe başı batılılar tarafından tutulmuş durumda. Sektörlerinde devler Rusya’da. Ama hiçbir iş için geç kalınmış değil. Birçok tecrübe ve bilgimizi paylaşacağız. Rusya iş yapılacak ülkedir. Rusya doğru bir adrestir ve önümüzdeki 20 yılın en parlak ülkelerinden birisidir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız