SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tav Tutmuyor, Bozuluyor..'

A- A+ PAYLAŞ

Arapgir- Divriği yolu ile ilgili olarak verdiği sözün yerine getirilmediği öne sürülen AKP milletvekili Öznur Çalık, bu yolda inceleme yaptı ve iddiaların asılsız olduğunu savundu.
Çalık'ın incelemelerine ilişkin olarak basın kuruluşlarına gönderdiği bülten şöyle:
"AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Arapgir ve köylerinde halkla buluştu. Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ile birlikte Arapgir-Divriği Yolu’nda da incelemelerde bulunan Çalık, yolun Malatya sınırları dahilinde kalan 29 km’lik kısmının 12 km’sinin 2008’de asfaltlandığını 17 km’sinin ise astarlı halde bulunduğunu söyledi. 
Ak Parti Malatya Milletvekili Adayı Çalık; sözlerini şöyle sürdürdü : “2008 yılında bu yolda ne yazık ki bir kaza yaşandı ve biz de hemen Sayın Ulaştırma Bakanımızla görüşerek yolun Malatya sınırlarında kalan 29 km’sinin yapımı için gerekli destekleri kendilerinden istedik. 2008 yılında yolumuzun 12 km.si aldığımız destekle asfaltlandı. Geri kalan 17 km. si astarlı haldedir. Fakat bu yolun Sivas ili sınırlarında kalan kısmı tamamlanamadığından, yolun devamı bulunamayıp yolda trafik sirkülasyonu gerçekleşemiyor. Trafik sirkülasyonu olmadığından, yağan kar yol üzerinde uzun süre bekliyor ve bu da kabarmalara sebep oluyor. Böylece yolun üst yapısında bozulmalar meydana geliyor.” 
Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva da, Arapgir- Divriği Yolu’nun uluslararası bir yol olmadığını söyleyerek şunları kaydetti: “Bu yol Sarıçiçek Yaylası’na gidenler ile yol kenarında mezrada oturanlar tarafından kullanılıyor..Dolayısıyla işlek bir yol değil ve yolun Sivas tarafında kalan kısmı onarılmadığı sürece yol tav tutmayarak çabuk bozuluyor. Sivas bölgesi tarafından yol yapım çalışmalarının tamamlanması halinde, Müdürlüğümüz sınırları içindeki 29 km. lik kesimin eş zamanlı olarak sathi kaplamasını yapmayı planlıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız