SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tavacıda Ramazan Yoğunluğu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:56
Tavacıda Ramazan Yoğunluğu
A- A+ PAYLAŞ
Ramazan ayının girmesiyle birlikte özellikle Akpınar mevkiinde konuşlanan tavacılar adeta dolup taşarken, tava ustalarından Tavacı Seydo’nun yaptığı birbirinden lezzetli tava, kağıt kebabı, kuzu ve kaburga dolma gibi yemeklerden yaptırmak için vatandaşlar akın ediyor.
 
Tavacı Seydo'nun (Seydo Günay) oğlu Oral Günay da, babasının izinden aynı mesleği sürdürüyor. "Tava bizim işimiz" sözüyle her türlü fırın yemeklerinin inceliklerini öğrenerek Malatyalılara damak zevkini tattıran Oral Günay, "Tavacılık babadan gelen aile mesleğimiz. Seydo ustadan yıllardan beri öğrendiğim püf noktaları şimdi yeni ustalara öğretme gayreti içerisindeyiz" dedi.
 
Tavacılığın zor bir meslek olduğunu belirten Günay, az bir eksiklik olduğunda tat ve lezzet kalitesinin yakalanamayacağını ve emeklerin boşa gideceğini söyledi. Günay, şöyle devam etti:
 
"İlk hazırlanışından itibaren fırının yakılış biçimi ve pişirilmesi çok önem arz ediyor. Bunların çok iyi orantılı hesaplanması gerekir. Tava, kağıt kebabı, kuzu dolma, kaburga dolma gibi ürünler Malatyalılar tarafından en çok rağbet gören ürünlerimiz. Yaptığımız tavayı yiyenler bir daha bu lezzetten vazgeçemiyorlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız