SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taviz Verilmeden Uygulanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, sicil affının, ekonomik krizde esnaf ve sanatkarın direnme gücünü arttıracağını söyledi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, yaptığı yazılı açıklamada sicil affının çıkartılmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a. hükümete ve milletvekillerine teşekkür ettiklerini belirterek, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak uzun bir süreden beri beklediğimiz ve hükümete sunduğumuz tüm dosyalarımızda dile getirdiğimiz ‘Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Tasarı’ TBMM Genel Kurulunda, kabul edilerek yasalaştı. Bu durum bizleri sevindirmiştir. Ekonomik sıkıntıdan dolayı çekini ve senedini ödeyemeyen esnaflarımıza, bankalardan kredi verilmiyordu. Sicil affı ile esnaf ve sanatkarımız, ekonomik krize karşı direnme gücünü arttıracaktır.
Esnaflarımız bu tür çözüm buluca uygulamalarla, krizleri fırsata çevirme yollarını bulabilecektir” ifadelerini kaydetti.

Esnaf ve sanatkar camiasının yaşanan ekonomik krizi atlatabilmesi için sicil affı gibi uygulamaların devam etmesini istediklerini belirten Keskin, “Ekonomik krize verilen cevap, etkili, ölçülü ve aynı zamanda güçlü ve hızlı olmalıdır. Böylesi bir ortamda, önlemler hem zamanında alınmalıdır ve hem de uygulaması hızlı olmalıdır. Aksi takdirde, krizlere karşı zamanında alınmayan önlemler beklentilere ve ihtiyaçlara cevap vermez” şeklindeki ifadeleri aktardı.

Keskin şunları kaydetti:

“Sicil affı, yaşanan durumu doğru yorumlayabilmenin bir sonucudur. Kanunun çıkması kadar, uygulanması da önemlidir. Sicil affının, taviz verilmeden uygulanmasını bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız