SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taviz Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Marmara depreminin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Malatya'da depremle ilgili olarak alınan önlemleri de açıkladı.

Çakır, şunları söyledi:

“17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketi ile resmi rakamlara göre 17.500 insanımız vefat etmiş, yaklaşık 25.000 insanımız ise yaralanmıştır. Aradan geçen 11 yıllık süre içerisinde her ne kadar yapılan yatırımlar ile bu insanlarımızın acıları biraz olsun hafiflemiş olsa da ateş maalesef düştüğü yeri yakmaktadır.

Yaşanan bu afet, ülkemizin büyük bir bölümünün 1. derecede deprem kuşağında yer aldığı ve tedbirlerin önceden alınması gerektiği gerçeğini bir kez daha yöneticilerimizin gözleri önüne sermiştir. Bir yandan onbinlerce insanımızın vefatı, bir yandan onbinlercesinin yaralı veya sakat olması, bir yandan da milyarlarca dolarlık zarar ziyan.

Ülkemizin ve insanlarımızın bir daha böyle acılar yaşamaması için Belediyelere büyük görevler düşmektedir. Bunun bilincinde olan Belediyemiz tarafından da inşaatlarda deprem gerçeğine büyük önem verilmekte ve tedbirler önceden alınmaktadır. Belediyemiz tarafından alınan tedbirler ise şunlardır;

1) İlimizin 1. dereceli deprem bölgesinde yer aldığı gözönünde bulundurularak, inşaatların statik hesaplamaları bu hassasiyet gözetilerek yapılmaktadır.
2) Her bir parselin zemin etüdü mutlaka yaptırılmakta ve Belediyemiz kontrol mühendisleri tarafından denetlenmektedir.
3) Demir donatıları bizzat inşaat mahallinde yerinde kontrol edilmektedir.
4) Beton Laboratuarımızda inşaatlarda kullanılan betonların analizi yapılmakta ve kalite kontrolüne özen gösterilmektedir.
5) Mevcut binaların statik olarak depreme hazır olup olmadıklarına ilişkin çalışmalarımız da devam etmektedir.

Yönetim olarak deprem tedbirleri konusunda kararlılığımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecek ve kesinlikle taviz verilmeyecektir.

Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, geride kalanlara da sabr-ı cemil niyaz ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız