SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tavsiye Ediyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kayısıya alternatif olarak Badem üreten Malatyalı İşadamı, aynı zamanda Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yatırım ve Projeler Komisyon Başkanı Hasan Yıldırım, Kayısıya alternatif olarak Badem üretimini önerip, kendisinin bu alanda başarılı olduğunu söyledi.

Hasan Yıldırım, Malatya'nın Darende ilçesi Başdirek köyünde Badem fidanı yetiştirerek üstün verim aldı. İstanbul'da işadamı olan Hasan Yıldırım, "Malatya genelinde yaptırdığımız araştırmada, toprak, hava ve su analizlerinin sonuçlarına bakarak en rantabl meyve ve tarımın badem tarımı olduğunu gördük. Çok zayıf yapılı ve verimsiz taşlı topraklarda özellikle badem çok rantabl bir tarım ürünüdür.

Model bahçeler yaptım ve meyvesini de kısmi olarak görmekteyim. Beni en çok sevindiren konu da verimsiz ve taşlı arazilerde badem ağacı çok ciddi şekilde gelişiyor. Yılda 4-5 sefer çok az su vererek çok ciddi şekilde ağaçlar büyümekte ve gelişmekdedir. Aldığım ürün de gayet iyi. Bölgemize en uygun tarım ürünü Bademi tavsiye ediyorum "dedi.

Bademin kilosunun 15 ile 30 TL arasında satıldığına dikkat çeken Yıldırım, devletin Badem fidanı dikimine teşvik olduğuna da parmak bastı.

MİAD Yatırım ve Projeler Komisyon Başkanı Hasan Yıldırım, İstanbul'da gıda ticareti ile uğraşıp, ihracat yapıyor.
Bu arada, Darende İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ramazan Gölbaşı ise, "İlimizin bazı bölgelerinde kayısı ağacının çok fazla verimli olamadığı, ilkbahar geç donlarından hemen hemen her yıl etkilendiği görülmektedir. Eğer çiftçimizin kayısı bahçesini don vurmuşsa o yılki bütün emekleri boşa gitmiştir. Emekleriyle birlikte hayalleri de, çünkü kayısıdan alacağı para ile oğlunun düğününü yapacak, bir diğerini üniversiteye yollayacak, evinin o yılki iaşesini alacaktı. Ben kendi çalışma
bölgemde model bahçeler kurdum. Meyvesini de kısmi olarak görmekteyim. Darende ilçesinin Başdirek köyünde Sayın Hasan Yıldırım'a ait 40 dekar alanda kapama badem bahçesi kurduk. Buradan değerli iş adamı Hasan Yıldırım'a teşekkürlerimi sunuyorum. Kurduğumuz bu badem bahçelerinde kullanılan badem çeşitleri geç çiçek açan çeşitler olduğundan ilkbahar geç donlarından etkilenme riski oldukça düşüktür.Dolayısıyla her yıl ürün almakta mümkündür" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız