SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tavsiyelerde Bulunuldu

A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan Kariyer Günleri'nde öğrencilere meslek seçimleri konularında önerilerde bulunuldu. 
 
Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi'nin (MESBİL) organize ettiği Kariyer Günleri programı, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Atatürk, Gazi, Fatih, Fırat ve 30 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı Kariyer Günleri'nde ilk olarak konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yücel Abik, " Aldığınız eğitimle ileride bir ünvan ve meslek sahibi olmak için en iyiye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Öğrendiğiniz bilgilerle, bir yere yerleşme amacındasınız. İyi bir meslek sahibi olmak için birbirinizle tatlı bir rekabet yarış içerisindeniz" dedi. Yönetmenliğini Malatya Okuyor Kampanyası Koordinatörü Ahmet Turan Yılmaz'ın yaptığı Kariyer Günleri programında konuşan Malatya Devlet Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Aytaş, özgemişinden söz ettikten sonra meslek seçimi konusunda bilgiler aktardı. Hedefin önceden konulması gerektiğini söyleyen Doktor Aytaş, hedefe varmanın yolunun çalışmadan geçtiğini vurguladı. Öğrenci, veli ve öğretmen üçgen işbirliğinin de önemli olduğunu dile getiren Aytaş, öğrencilerin ise disiplinli çalışmanın yanı sıra, o zamanın şartına göre meslek seçmesi gerektiğini kaydetti. 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül konuşmasında, özgeçmişinden söz ettikten sonra eğitimin önemini anlattı. Kendisi öğrenci iken zor şartlar altında okuduğunu ve o dönemde imkansızlıkların bulunduğuna dikkat çeken Aygül, "Öğrencilerin şu anki ortamı büyük nimettir. Öğrenciler için internet, bilgisayar, dershane gibi her türlü imkan vardır. Okulların fiziki mekanları ve imkanları eskiye nazaran çok iyi. Öğrenciye sadece çalışmak kalıyor" ifadelerini kullandı. Öğrencilere ileride meslek seçerken sevecekleri bir alana tercih etmelerini tavsiye eden Aygül, "Bir de ihtiyaca göre meslekler şekilleniyor. O günkü toplumun ihtiyacına göre de meslekler belirlenebiliyor" şeklinde konuştu. "Başarılı olmanın temel şartı mesleği sevmekte yatmaktadır" diyen Aygül, öğrencilikte başarının temel şartının da düzenli çalışmaktan geçtiğine vurgu yaparak, "Düzenli çalışma olumlu sonucu da beraberinde getirir" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız