SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tavuk Çiftliklerinden Şikayetçiler

0
Güncellendi - 2016-02-05 18:08:27
Tavuk Çiftliklerinden Şikayetçiler
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesi Bahri Mahalle Muhtarı Şahin Yegin, mahalle sakinlerinin kurulan tavuk çiftliklerinden yayılan kokudan rahatsız olduğunu ifade ederek, çiftliklerinin Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun faaliyet göstermesini istedi.

Bahri Mahalle Muhtarı Şahin Yegin, mahallenin çevresinde bulunan tavuk çiftliklerinden mahalle sakinlerinin rahatsız olduğunu belirterek, yetkililere seslendi.

Yegin, ilçe genelinde 200'den fazla tesis bulunduğunu ifade ederek, “Önüne gelen tavuk çiftliği kuruyor. Sadece Bahri Mahallesi’nde 5 adet tavuk çiftliği tesisi var. İlçe genelinde 200'den fazla tesis bulunuyor. Mahalle sakinlerinden, günü birlik onlarca konu hakkında şikayetler alıyoruz. Tavuk çiftliği tesislerinde çevreye zarar vermemek ve çevredeki yerleşim birimlerini rahatsız etmemek için yayılan kokuyu asgariye indirecek bir sistem kurulmalıdır. Diğer taraftan da tesislerde telef olan tavuklar, üreticiler tarafından gelişigüzel olarak çöplere atılıyor. Bu durum karşısında salgın hastalık ve ardından ölümlerin olması kaçınılmaz olacaktır. Bu bağlamada ilçe genelindeki tavuk çiftliği tesisleri AB standartlarına uygun olarak faaliyet göstermelidir, standartlara uymayan tesisler kapatılmalıdır. Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir. Onun için yetkililerden konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız