SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tavukçuların Protestosu..

A- A+ PAYLAŞ

Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi'nin getirdiği düzenlemeler ve ceza uygulaması tavukçuların protestosuna neden oldu.

Gıda Kontrol Şubesi'nin, tavuk et ürünlerinin "ambalajda satılması"nı zorunlu tutması, bunun için de "köpüklü yumuşak madde"den yapılan ambalajın kullanılmasını istemesinin ardından, ürünün muhafazası için bunun uygun olmadığını, etlerin buzdolabında bozulmaya başladığını öne süren tavuk eti ve ürünleri satıcıları, getirilen düzenlemelere uyulmadığı gerekçesiyle, bazı işyerlerine 5 milyar lira ceza yazıldığını iddia ettiler.

Gıda Kontrol Şubesi'nin önerdiği ambalaj nedeniyle ürünün muhafaza süresinin 1 güne düştüğünü, etlerin bozulduğunu, satış yapılan vatandaşın şikayette bulunmaya başlandığını öne süren satıcılar, Et Pazarı'ndaki işyerlerini kapatarak başlattıkları protestonun ardından, toplu halde Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu ziyaret ederek, sorunlarını anlatıp, Gıda Kontrol Şubesi yetkilileri hakkında şikayette bulundular.

Tavuk satıcıları, Vali Kadıoğlu'na, zorunlu tutulan ambalaj türünün ürünü bozduğunu Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine anlattıklarını ve burada anlayışla karşılanmalarına karşın, Gıda Kontrol Şubesi'ndeki görevlilerin, bunu kişisel sorun haline getirip, zorunlu tuttukları ambalajda ısrar ettiklerini öne sürdüler.

"Biz ambalaja karşı değiliz. Ama bu ambalajla olmuyor. Bir başka alternatif ambalaj belirleninceye, yoksa temin edilinceye kadar esneklik getirilmeli. Ama bazı arkadaşlarımız, bu nedenle 5'er milyar lira cezayla karşı karşıya kaldılar." diye konuşan tavukçuları dinleyen Vali Kadıoğlu, devlet hizmetinde "kişisel tavır ve tercihin" söz konusu olamayacağını, konuyu inceleyeceğini ve bu konuda Gıda Kontrol Şubesi'ni dinleyeceğini söyledi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız