SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Tayinine Üzülmüştük Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya onuruna yemek verdi.

Polisevi'nde verilen yemeğe, Vali Selahattin Aparı'nın yanı sıra, Belediye Başkanı Ahmet Ertak, İl Jandarma Komutanı Habip Doğar, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, kaymakamlar, kurum amirleri, işadamları, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Yemeğe katılanlara teşekkür eden Vali Aparı, "Değerli Emniyet Müdürümüz'ün buradaki çalışmalarını biliyorum. Geçmişteki çalışmalarını da biliyorum. Bir devlet memurunun kaderidir bu: Kendini belli bir yerde sevdirir, bir gün gelir ataması işte böyle çıkar. Değerli Emniyet Müdürümüz de kendini sevdirmiş, halka sevgiyle saygıyla yaklaşmıştır. Kendini Şırnaklılar'a sevdirmiş ve hepinizin takdirini kazanmıştır. Gerçekten Şırnak halkı, bu sevgi ve saygıya layık bir topluluktur. Bütün kurum amirlerimiz hiçbir zaman unutmamalıdırlar ki; devlet, bizi halka hizmet etmek için atıyor. Halkın hizmetkarı olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız lazım. Değerli Müdürümüzün ayrılması beni üzmüştü. Ancak ataması güzel bir kente oldu, artık hizmetlerini orada sürdürecektir. Kendisine yeni görev yerinde başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" diyerek, Kahya'ya takdirnameyle plaket sundu.

Yemekte veda konuşması yapan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, onuruna verdiği yemek dolayısıyla valiye şükranlarını arz etti. Kahya, halkla bütünleşmek için var güçleriyle çalıştıklarını ve başarılı olduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"2003 yılının Aralık ayında Şırnak'ta göreve başladım. Yarın da Şırnak'tan ayrılıyorum. 2.5 yıl içinde değişik duygular yaşadım. Gelirken çok farklı duygular içindeydim, giderken daha başka duygular içindeyim. Gelirken ben de diğer arkadaşlarımız gibi farklı duygular yaşadım. Buraya gelen memurlarımızın hepsi değişik duygularla geliyor. Gerçekten buranın çok kötü bir sicili var. Beytüşşebap, Güçlükonak'ta olan bir olay, Şırnak'ta olmuş gibi yansıtılıyor. Yani nerede olursa olsun Şırnak'ta olmuş gibi gösterilmesi, batıdan gelen insanlarımıza böyle yansıtılması Şırnak'a hep kötü imaj oluyor. Arkadaşlarımız bu psikolojiyle geliyorlar.

Biz buraya geldiğimizde kendimize bir hedef seçtik. Toplumumuzla devletimizi barıştırmak. Gerçekten çok donanımlı bir ekibimiz vardı. Bütün ekibimizle birlikte durum değerlendirmesi yaptık, 2 yıl çalıştık. 300'ün üzerinde resim çektik. Gülyazı, Kızılsu, Görümlü'de Besta, Gabar ve Cudi'nin resimlerini çektik. Biz internet sitemizde bu resimleri yayınlayarak dünyaya ve batıya tanıttık.

Gerçekten kuşkulandığım noktalar vardı. Halkla bütünleşmek için var gücümüzle çalıştık ve en sonunda da bunu başardık. Bunu başarırken bütün köyleri, mezraları dolaştık. Biz insani yönümüzü, insan sevgimizi anlattık onlara. Onlardan da olumlu tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın her konuda bilinçlenmesi için her yeri dolaştık ve Polis Radyosu'nu hizmete soktuk. Herkesten büyük destekler aldık. En sonundan halkla kenetlediğimizi, bütünleştiğimizi anladık. Böylece bir huzur ortamı oluştu. Bu da bizi çok mutlu etti. Bu huzur ortamının sağlanmasında bütün arkadaşlarımıza ve daire amirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Buradan üzülerek ve gönlüm buruk ayrılıyorum ve hepinizi Malatya'ya bekliyorum. Sayın valimize böyle bir buluşma noktası sağladığı için teşekkür ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız