SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taylar 1.7 Milyona Satıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:29:30
Taylar 1.7 Milyona Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen 14 ‘Elit’ Tay İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda  toplam 1 Milyon 720 Bin TL’ye satıldı. Torumtay isimli tay (fotoğraftaki) Mevlüt Taniyit tarafından 290 Bin TL’ye satın alındı. En düşük fiyat ise Remazan Kaya tarafından 40 Bin TL’ye Gürbülak isimli tay için ödendi.

Veliefendi Hiporomu’nda 14 Tay’ın satışına yoğun bir ilgi gösterilirken tayların tümü satıldı ve toplam 1 Milyon 720 Bin TL gelir elde edildi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi yetkilileri, geçen yıl 15 tayın  1 Milyon 140 Bin TL’den alıcı bulduğunu belirterek bu yıl satıştan elde edilen bedelin bir önceki yıla göre önemli artış olduğunu vurguladılar.

14 Tay için at severler kıyasıya yarışırken satış miktarları 40 Bin ile 290 Bin TL arasında değişti. Tolga Hakan Ceyhan isimli at sever 3 tay için 470 Bin TL öderken, aslen Malatyalı olan Elif Özfırat ise 2 tay için  210 Bin TL ödedi.

TIGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Halil İbrahim Özbayat açık artırmayı takip eden at sahiplerine hitaben yaptığı konuşmada, amaçlarının her sene uygun eşleşmelerle en iyi tayları, atçıların hizmetine sunmak olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

TİGEM Atcılık Daire Başkanı Mustafa  Kasman’da konuşmasında, “ 2012  yılının son satışları Sultansuyu yetiştirmesi tayların satışı ile tamamlandı. Biz TİGEM olarak  at yetiştiricilerine daha iyi yarış tayları  kazandırmak için genel müdürlük olarak  tüm işletmelerimize, yatırımlarımız devam etmektedir. 2013  yılının  2012’den daha başarılı geçmesi için  elimizden geleni yapacağız” dedi.

En pahalı tayın satın alan Mevlüt Taniyit de,  "Bu  atın  kardeşleri olan  Fobi ve  Kızgınlav isimli atların  iyi yarış çıkardıkları için  Torumtay ‘ı oğlum Özgür’e doğum günü hediyesi olarak  290 Bin TL’ye satın aldım"diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız