SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tayvan Kayısı İstedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:03:26
A- A+ PAYLAŞ

Tayvanlı bazı gıda ithalatçısı firmaların Malatya kayısısı istedikleri bildirildi.

Tayvanlı işadamlarının bu isteği Türk Ticaret Ofisi Temsilciliğince Ankara Malatyalılar Derneğine ulaştırdı. Konu ile ilgili olarak bilgi veren Ankara Malatyalılar Derneği başkanı Battal Yıldız (fotoğrafta mikrofonlu olan), “ Tayvanlı işadamlarının Malatya kayısısını alma talepleri konsolosluğa iletilince Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi Konsolos İsmet Erikan bey bizimle irtibata geçti. Konsolos Erikan’la yaptığımız görüşme olumlu sonuçlandı.” diyerek Tayvan’a kayısı ihracının önünün açıldığını belirtti. 

Dernek Başkanı Yıldız , “Konsolos Erikan,  Tayvan’da  kayısıya,   özellikle  de jumbo gün kurusuna  yoğun bir ilgi olduğunu  ve   Tayvan’lı  işadamlarının  gün kurusu  isteklerini bizzat konsolosluğa ilettiklerini    bana bildirdi ve bu konuda destek istedi. Dernek olarak, Malatyalı kayısı esnafıyla  ön görüşme yapıp Malatya’dan Konsolosluğa gün kurusu örneği ulaştırmasını  sağlayıp,  Konsolos’la  bazı esnafın    irtibata geçmesini  sağladık. Konsolos,  Tayvan’lı iş adamlarıyla   Malatya’daki  kayısı firmalarını   görüşme  için bir araya getireceğini ve bu konuda elinde gelen desteği Malatyalı  kayısı esnafına  vereceğini söyledi”dedi.

Dernek başkanı Yıldız,” Ayrıca Konsolos Erikan, Haziran  ayında Tayvan’da yapılacak Uluslararası Gıda Fuarında Kayısı standının açılması konusunda yardımcı olacağını belirtmiş olup Malatyalı kayısı firmalarını  bu fuara davet etmiştir.”diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız