SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taze Kayısı Tezgahta

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:33
Taze Kayısı Tezgahta
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın dünyaca meşhur kayısısı piyasaya çıkmaya başladı. Kale ilçesi ile Elazığ’ın Baskil ilçesinde hasat edilen taze kayısılar manavlara gelmeye başladı. Fiyatı 7 ile 10 TL arasında değişen taze kayısı geçen yıl, 1 ile 3 TL arasında satılıyordu.

 Malatya Sebze Meyve Pazarı’nda Manav Yasin Yıldız, Malatya’nın Kale ilçesi ile Elazığ’ın Baskil ilçesinde hasat edilen taze kayısıların manavlara gelmeye başladığını belirterek, “İri kayısı 10 TL, Kaba aşı 6,5 TL, Hasan bey ise 8 TL’den satılıyor. Şu an başlangıç fiyatı. Kayısı geldikçe fiyatın düşeceğini tahmin ediyoruz” diyerek, geçen yıl aynı kayısıların kilosunu 1 ile 3 TL arasında sattıklarını kaydetti.

 Bu arada, kayısı alan Ömer Kıyat isimli vatandaş ise, zirai don nedeniyle bu yıl rekoltenin düşük olmasından fiyatın yüksek olduğunu belirtti.

 Tecde Mahallesi eski muhtarı Abuzer Akkuş, “Geçen yıllar biz Mersin’e kayısıyı hediyelik olarak gönderirdik. Bu yıl bana Mersin’den kayısı geldi. Çünkü, zirai don nedeniyle kayısı yok denecek kadar az” ifadelerini kullandı.

Malatya’da mart ayı sonunda yaşanan zirai don nedeniyle kayısının bu yıl yok denecek kadar az olduğu bildirildi.

 Geçen yıl 420 bin ton civarındaki yaş kayısı rekoltesinin bu yıl 30 bin ton dolayında olmasının tahmin edildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız