SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Taziye Çadırı' Alındı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:19
'Taziye Çadırı' Alındı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından yapılan, taziye evleri ile çok amaçlı sosyal tesisleri gibi hizmetlere 5 adet taziye çadırı da eklendi.İlk olarak beş adet taziye çadırının alındığı öğrenilirken, ihtiyaca göre bu sayının artırılabileceği belirtildi. 
 
HER BİRİ 84 METREKARE 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediyemiz tarafından alınan taziye çadırlarının her biri 84 m2 alana sahip olup, ortalama 200 kişi kapasitelidir. Bu çadırlar modüler olarak hazırlanmış ve isteğe göre küçültülüp, büyütülebilmektedir. İlimiz hava şartları göz önünde bulundurularak çadırlarda 3 katlı izolasyon yapılmıştır. Ayrıca kışın içerisinde soba kurulacak şekilde baca yeri de bırakılmıştır. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren şehrimizin değişik bölgelerinde Semt Konaklarının yanısıra çok amaçlı sosyal Tesis-Taziye evleri yapıyoruz. Şu ana kadar Yeşiltepe ve Melekbaba Mahallesi Semt Konakları bitme aşamasına getirildi. Salköprü Mahallesi Semt Konağı ile ilgili çalışmalarımız ise sürüyor. Ayrıca Zaviye Mahallesi Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile Aile Danışma ve Destek Merkezlerimiz hizmete hazır hale getirilmiştir” dedi.
 
"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
 
Çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyen Başkan Çakır, "“Taştepe, Tandoğan, Kiltepe, Sancaktar ve Yeşiltepe Mahalleleri’nde çok amaçlı sosyal tesis-taziye evleri tamamlandı. Koyunoğlu ve Battalgazi mahalleleri taziye evleri inşaatı sürüyor. Nuriye, Kırçuval, Fırat ve Zafer Mahallelerine de Çok Amaçlı Sosyal Tesis - Taziye Evi yapılması için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz bu çalışmaları diğer mahallelerimize de kazandırmaktır. İhtiyaç üzerine Belediyemiz tarafından, cenazesi olan ve taziyeleri kabul edecek vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak ve bu acı günlerinde bir nebze de olsa yardımcı olmak amacıyla 5 adet taziye çadırı alarak halkımızın hizmetine sunduk.Taziye çadırlarının kurulması ve kaldırılması amacıyla Mezarlıklar Müdürlüğümüz bünyesinde bir ekip oluşturduk. Bu ekip tarafından vatandaşlarımızın taleplerine göre istenilen yere taziye çadırı kurulmakta, taziyenin ardından da tekrar kaldırılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız