SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taziye Yoğunluğu Karantina Getirdi

A- A+ PAYLAŞ

6 VAKA SAPTANAN MEZRADA KORONA KARANTİNASI BAŞLATILDI.. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, taziye nedeniyle vatandaşların birbirleriyle yoğun temas kurduğu Akçadağ llçesi Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı mezrasında 6 pozitif koronavirüs vakası tespit edildiğini ve bu nedenle 14 gün süreyle karantina uygulamasının başlatıldığını duyurdu.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun karantina kararında, "İlçemiz Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı mezrasında (merkez) Kovid- 19 altı (6) pozitif vaka tespit edilmiş olup, yaklaşık 1 hafta önce cenaze dolayısıyla vatandaşların mahalle sakinleri ile yoğun temaz kurduğu tespit edilmiştir. Kırsal mahallelerimizde geleneksel yapımızın temelleri olan komşuluk ilişkilerinin aktif olması ve bu bağlamda fiziksel temasın yoğun olmasıyla birlikte sosyal izolasyonun mümkün olmadığı bir gerçektir. Mahalle ve İlçe Toplum Sağlığını korumak amacıyla... 29.07.2020 tarihi saat 11.00 dan itibaren ilçemiz Kayadibi Mahallesi Hıdıruşağı mezrasının (merkez) acil sağlık ihtiyaçları hariç 14 günlük karantinaya alınarak kolluk marifetiyle tedbiren giriş çıkışların durdurulmasına, zaruri ihtiyaçların (gıda, temizlik vb) ise Kaymakamlığımız bünyesinde faaliyet gösterilen Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla karşılanmasına,

Yukarıda belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamınca gerekli adli işlemlerin başlatılmasına."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız