SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taziyede Yol Sözü!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 9 kişinin öldüğü Arapgir-Divriği karayolunun 16 yılda bitirilmemesi nedeniyle köylülerin bir ay önce yolun çukurlarını çakılla doldurarak eylem yaptığı bildirildi. Bu arada, yolun yapımı için taziye amacıyla gelen milletvekilleri devreye girdi. Öte yandan, kaza yapan minibüsün sürücüsünün de alkollü olduğu öne sürüldü.

EYLEM YAPILMIŞTI..
Yapımı 16 yıldan beri devam eden Arapgir-Divriği karayolu için köylüler geçen 12 Temmuz günü bir araya gelerek eylem yapmışlardı. Yapımına 1992 yılında başlanan Arapgir-Divriği karayolunu bugünkü şartlarda hizmete yetersiz gören bölgedeki 8 köyün muhtarı ve sakinleri, yaptıkları ortak protesto eyleminde, "Köy yolu değil, Güneydoğu-Karadeniz devlet yolu", "Göç değil hizmet istiyoruz", "Devletimize, hükümetimize saygılıyız" ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşımıştı. Eyleme, kazada 9 ferdini kaybeden Suceyin köyü ile birlikte Yeşilyayla, Sugeçti, Tahran, Taşdibek, Şağıluşağı, Çiğnir, Eğnir köyünden katılanlar olmuştu.

MİLLETVEKİLLERi DEVREDE..
Bu arada kaza sonrasında AKP Malatya Milletvekillileri Öznur Çalık ve İhsan Koca ile CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arapgir ilçesine gelerek burada kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve ilçe halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Vatandaşlar, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün de bulunduğu taziyelerin kabul edildiği çay bahçesine gelen Milletvekillerinden, Arapgir-Divriği karayolunun biran önce bitirilmesi için girişimlerde bulunulmasını istedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık, vatandaşların yanında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı arayarak, Arapgir-Divriği karayolunun bir an önce bitirilmesi için yardım talebinde bulundu. Bakan Binali Yıldırım'ın ise sorunun çözümü için her türlü desteği verme sözü verdiği belirtildi. CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da yolun bir an önce tamamlanması için girişimlerde bulunacağını söyledi.

Öte yandan, kazanın meydana geldiği noktada hiçbir cep telefonu şebekesinin olmaması nedeniyle kazanın geç fark edilerek, sağlık yardımının zamanında ulaştırılamadığı belirtilirken cep telefonu operatörlerinin bölgeye baz istasyonu kurmaları için de girişimlerde bulunulacağı kaydedildi.

MORGA SIĞMAYINCA..
Diğer yandan, kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Arapgir Devlet Hastanesi morguna sığmayınca, ilçe merkezindeki caminin cenaze yıkama bölümüne konuldu. Cesetlerin kokmaması için de cenaze yıkama bölümüne CHP'li Aslanoğlu'nun girişimi ile klima takıldı.

Cenazelerin 11 Ağustos Pazartesi günü kaldırılacağı ve İstanbul'dan çok sayıda Arapgirlinin ilçeye gelmekte olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız