SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tazminatı Hak Etti'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, sendikaları tarafından açılan dava sonucunda mahkemenin 4/B'li sözleşmeli personele yasal düzenlemeye rağmen verilmeyen iş sonu tazminatının ödenmesine hükmettiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, yaptığı açıklamada, 4/B'li sözleşmeli personellere en az iki yıl çalışmış olmaları şartıyla kendi istekleriyle hizmet sözleşmelerini feshetmeleri halinde "İş Sonu Tazminatı" ödenmesi ile ilgili yasal düzenleme olmasına rağmen tazminatın ödenmesinde sorunlar yaşandığını belirtti.
Sendikalarının bu sorunun çözümü için bu durumda olan sözleşmeli personellerin bölge avukatları marifetiyle dava açmaları gerektiğini söylediğini hatırlatan Çetin, "Söz konusu çağrımız üzerine Malatya Bölge avukatımız tarafından açılan davada Malatya İdare Mahkemesi, Malatya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sözleşmeli diş teknisyeni olarak görev yapan üyemizin Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde sözleşmeli olarak görev yaptığı 3 yıllık süre için iş sonu tazminatı ödenmesi yönünde karar verdi. Mahkeme kararında özetle Bakanlar Kurulu kararında en az 2 hizmet yılını tamamlayan sözleşmeli personelin istihdamına ilişkin mevzuatında yer alan hükümler uyarınca kendi isteği ile sözleşmeyi feshetmesi halinde iş sonu tazminatından yararlanacağının öngörüldüğü dolayısıyla davacının tazminat talebinin reddine dair dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığından iptali yönünde karar verildiği ifadelerine yer verdi" dedi.

Çetin, çalışanların yasal düzenleme olmasına rağmen idareler tarafından bu konuda mağdur edildiğini söyleyerek kazandıkları bu dava ile tazminat talebi reddedilen sağlık çalışanlarının haklılığını bir kez de mahkemede ispatlamış olduklarını vurguladı.

Çetin, aynı durumda olan sözleşmeli personellerin sendika şubeleri ile irtibata geçmeleri halinde kendilerine her türlü hukuki desteğin verileceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız