SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tazminatları Ödenmiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:31:04
Tazminatları Ödenmiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 11 yıl önce Baskil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce işletilen feribotun Karakaya Baraj Gölü'nde alabora olması sonucu boğulan 12 kişinin yakınları, mahkeme kararıyla kazandıkları tazminatı yaklaşık 4,5 yıldır alamıyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Elazığ'ın Baskil ilçesi ile Malatya'nın Battalgazi ilçesi arasında Karakaya Baraj Gölü üzerinde ulaşımı sağlayan ve Baskil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce işletilen feribotun 11 yıl önce alabora olması sonucu yaşamını yitiren 12 kişinin yakınları tarafından Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davası, 20 Kasım 2008'de karara bağlandı. 

Mahkemenin davacılar lehine verdiği kararla, Baskil Kaymakamlığı toplam 290 bin lira tazminata mahkum edildi. Karar, kaymakamlığın temyiz etmemesi üzerine 20 Aralık 2008'de kesinleşti. Kararın üzerinden geçen 4 yılı aşkın sürede ödenmeyen tazminat, yasal faiziyle 900 bin lirayı aştı. 

-Mağdurların avukatı Yıldırım- 

Mağdurların avukatı Ali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın üzerinden uzun bir süre geçtiğini, bu sürede Malatya İcra Mahkemesi aracılığıyla Baskil Kaymakamlığı'nın hesaplarına pek çok kez haciz konulduğunu ancak bu hacizlerin her defasında ''taahhütlü para'' denilerek kaldırıldığını anlattı. 

Son olarak kaymakamlığın 3 ayrı hesabına haciz konulduğunu belirten Yıldırım, kaymakamlığın itirazı üzerine iki hesaptaki haczin kaldırıldığını, kalan hesapta ise 300 bin lira civarında paranın bulunduğunu kaydetti. 

Tazminatın bu kadar uzun bir süre ödenmemiş olmasının, işleyen faizler nedeniyle devletin de zarara uğratılması anlamına geldiğini dile getiren Yıldırım, ''21 müvekkilimiz geçen süre içinde ciddi mağduriyetlere uğradı. Bu insanlar yakınlarını kaybetti, yaraları sarılmadı. Kazandığımız tazminat ise bir türlü ödenmedi. Son yapılan haciz işleminin ardından mahkeme bir hesaptaki haczin devamına karar verdi. Buradaki parayı alabilirsek müvekkillerimize dağıtacağız. Umudumuz geri kalan miktarın da bir an evvel verilmesidir'' diye konuştu. 

-Baskil Kaymakamı Böke: ''Mağduriyetin giderilmesi bizim için de önemli''- 

Baskil Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de göreve geldiği günden beri tazminatın ödenmesi için birçok defa ilgili bakanlığa ve kamu kurumlarına yazı yazdıklarını anlattı. 

Kaymakamlık hesaplarına konulan hacizlere yasa gereği itiraz ettiklerini dile getiren Böke, ''Olayın yaşandığı tarihten sonra 10 yılı aşkın bir süre geçmiş. Sorunun çözülmesini herkesten çok bizler de istiyoruz. Defalarca gerek bakanlığa gerek kurum kuruluşlara yazılar yazarak bu parayı talep ettik. Ancak çözüme kavuşturulmadı. Ümidimiz sorunun bir an önce çözülmesidir'' dedi. 

-Feribot kazası- 

Elazığ Özel İdaresi'ne ait olan ve Baskil Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce işletilen feribot, 29 Ağustos 2002 tarihinde Karakaya Baraj Gölü'nde 44 yolcu, 4 kamyon, 1 minibüs ve 1 otomobille Battalgazi ilçesindeki Atabey İskelesi'ne 300 metre kala alabora olmuştu. Kazada, feribotta bulunan 44 yolcudan 12'si boğulmuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız