SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TBMM Başkan Vekili İfadede

A- A+ PAYLAŞ
 
BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği "helikopter kazası" soruşturması kapsamında Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili ile görüşen TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, "Sadece bu olay değil, Türkiye'de şimdiye kadar ne kadar karanlık olay varsa, zaten bizim iktidar da olarak çabamız, tüm karanlık noktaların sonuna kadar aydınlanması" dedi.
 
TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturması kapsamında Malatya Adliyesi'ne gelerek, soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'a bilgi verdi. Yakut, adliyeye Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Necati Karabay ve AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte adliyeye geldi.
 
Kazayı soruşturan komisyonunda bir süre görev almış olan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, yaklaşık 2 saat sonra adliyeden çıktı. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Yakut, "Bir soruşturma var, biliyorsunuz. TBMM bir komisyon oluşturmuştu, bu komisyon görevini tamamladı. Daha sonra sayın Cumhurbaşkanımıza gelen bir ihbarla, Devlet Denetleme Kurulu'nun bir raporu var. Şimdi Özel Yetkili Başsavcı Vekilimiz bu soruşturmayı yürütüyor. Ben komisyon başkan vekili olarak görev yapmıştım. Ayrıca, o dönemde komisyon üyesi arkadaşlarla gitmiştik. Bizim bilgilerimizi sordular. Biz de sayın Başsavcı Vekili'ne sorduğu sorular çerçevesinde cevap verdik" diye konuştu. 
 
Bir basın mensubuun "Bu soruşturmadan ümitvar mısınız sorusu üzerine Yakut, "Tanıkların ne ifade verdiğini benim bilmem mümkün değil. Ona karar verecek olan yargı. Henüz savcılık aşamasında. Savcılık soruşturması tamamlanacak, sonra gerek duyulup da dava açıldığında tabi herkesin bilgisi olacak. O zaman ancak bilgilenebiliriz. Tabii ben komisyon başkan vekili iken de kısa bir dönem devam etmiştim. Çünkü TBMM Başkan Vekili seçildiğim için oradan kısa süre içinde ayrıldım. O zamanki bilgilerde zaten herkesin bildiği, Meclis'e davet ettiğimiz, basında çıkan bilgiler. Şu aşamada ne durumda bilemiyoruz. Bilmemiz de mümkün değil tabi ki. İnşallah aydınlanır diyorum. Sadece bu olay değil, Türkiye'de şimdiye kadar ne kadar karanlık olay varsa, zaten bizim iktidar da olarak çabamız, tüm karanlık noktaların sonuna kadar aydınlanması. Türkiye bu karanlıkları yaşadı. İnşallah, bundan sonra yaşamaz. Ama biz kararlıyız. Karanlık noktaları teker teker aydınlatacağız ve dosyaların kapakları açılacak" dedi. 
 
FRANSA'YA TEPKİ
Fransa Meclisi'nin almış olduğu kararı eleştiren TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, "Şiddetle kınıyoruz. Yapılan doğru değil. Bizim geçmişten bu tarafı söylediğimiz şu var, 'Buyurun arşivlerimizi açalım, buna tarihçiler karar versin'. Tarihçilerin karar vereceği bir konuda meclislerin yasa çıkartması ile bu iş olmaz. O zaman, tüm meclisler kendi seçimlerini kurtarmak için mücadele ettikleri devletlerle ilgili birer yasa çıkartırlar, hem seçimleri kazanırlar, hem de bir yanlış yola girerler. Buradaki hadise tarihi bir olay değil, tamamen Sarkozy'in seçimi ile ilgili siyasi bir karar. Biz kendimize güveniyoruz. Geçmişte bir olay yaşanmışsa, hangi şartlarda ve nasıl yapılmış, neticeleri nedir, buyurun arşivlerimizi açalım, bizim utanacak hiç bir konumuz yok. Tarihimiz ile övünüyoruz. Sayın Başbakan'ın söylediği gibi, önce kendileri Cezayir'e baksınlar, Ruanda'ya baksınlar, ondan sonra bizim tarihimiz ile ilgili meclislerinde yasa çıkartsınlar. Bu yasa çıkartmakla olacak bir olay değil. Tarihçilerin karar verebileceği bir olay. Biz açığız, arşivlerimizde açık. Tüm arşivleri tarihçiler teker teker ortaya koysunlar ve sonuca varabiliriz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız